Reklama
Vepřová pečeně s houbovými knedlíky
Fotogalerie:

Vepřová pečeně s houbovými knedlíky

Klára Stejskalová

Zlín

Právě kvůli knedlíkům se každý rok tak těším na houbovou sezonu. Z čerstvých hub jsou totiž nejlepší.

Klára Stejskalová, Zlín

Ingredience

  • 800 g vepřová pečeně
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce olej
  • 80 g směs hřibů
  • špetka drceného kmínu
  • 1,5 lžíce hladká mouka
  • 150 ml smetana
  • Knedlíky:
  • 5 ks dva dny staré rohlíky
  • 100 g směs hřibů
  • 100 ml mléko
  • 3 vejce
  • trocha soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vepřové maso omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a okořeníme podle chuti solí a pepřem. Cibuli nakrájíme na drobné kostky. Na rostlinném oleji orestujeme cibuli do mírně nazlátlé barvy, přidáme hřiby, drcený kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Na závěr přilijeme smetanu a svaříme do potřebné hustoty. Dochutíme solí a pepřem.

  2. krok2

    Ztvrdlé rohlíky nakrájíme na kostky a nasypeme do mísy. Přidáme houby a přilijeme mléko. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky přidáme do mísy s houskou, bílky vyšleháme do tuhé pěny. Housku s houbami promícháme, mírně osolíme a zapracujeme vyšlehaný sníh.

  3. krok3

    Na pracovní plochu si připravíme potravinářskou fólii. Tu poklademe směsí na houbové knedlíky. Zarolujeme a strany utáhneme zatočením fólie. Vaříme ve vodě po dobu 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Husí prsíčka na pomerančích s opečenými bramborami

Husí prsíčka na pomerančích s opečenými bramborami

Křehké libové masíčko nádherně voní a přímo se rozplývá na jazyku. Lucie...
Všehochuť /21.09.13
Kuře na zelí

Kuře na zelí

Jako příloha se hodí bramborový knedlík.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /16.03.14
Jehněčí s bramborami

Jehněčí s bramborami

Jednoduchá variace na téma jehněčí maso.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /27.03.14
Vepřový hřbet se šunkovými noky

Vepřový hřbet se šunkovými noky

Sváteční tabuli by mělo zdobit něco trochu zajímavějšího než smažený řízek a ...
Všehochuť /02.09.13
Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Pochoutka z červeného masa stojí za hřích!
Olga Pytlíková, Ostrava
Všehochuť /05.01.09
Kapr na chřestu

Kapr na chřestu

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /21.04.18
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama