Reklama
Vepřová pečeně s houbovými knedlíky
Fotogalerie:

Vepřová pečeně s houbovými knedlíky

Klára Stejskalová

Zlín

Právě kvůli knedlíkům se každý rok tak těším na houbovou sezonu. Z čerstvých hub jsou totiž nejlepší.

Klára Stejskalová, Zlín

Ingredience

  • 800 g vepřová pečeně
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce olej
  • 80 g směs hřibů
  • špetka drceného kmínu
  • 1,5 lžíce hladká mouka
  • 150 ml smetana
  • Knedlíky:
  • 5 ks dva dny staré rohlíky
  • 100 g směs hřibů
  • 100 ml mléko
  • 3 vejce
  • trocha soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vepřové maso omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a okořeníme podle chuti solí a pepřem. Cibuli nakrájíme na drobné kostky. Na rostlinném oleji orestujeme cibuli do mírně nazlátlé barvy, přidáme hřiby, drcený kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Na závěr přilijeme smetanu a svaříme do potřebné hustoty. Dochutíme solí a pepřem.

  2. krok2

    Ztvrdlé rohlíky nakrájíme na kostky a nasypeme do mísy. Přidáme houby a přilijeme mléko. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky přidáme do mísy s houskou, bílky vyšleháme do tuhé pěny. Housku s houbami promícháme, mírně osolíme a zapracujeme vyšlehaný sníh.

  3. krok3

    Na pracovní plochu si připravíme potravinářskou fólii. Tu poklademe směsí na houbové knedlíky. Zarolujeme a strany utáhneme zatočením fólie. Vaříme ve vodě po dobu 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brynzové pirohy

Brynzové pirohy

Vaření mě opravdu baví, a i když to tak na první pohled nevypadá, mnoho věcí už ...
Všehochuť /24.03.14
Vepřové plátky se zakysanou smetanou

Vepřové plátky se zakysanou smetanou

Chuťové buňky zajásají!

Tereza Hájková, Ostrava-Hrabůvka

Všehochuť /14.05.13
Králík v hořčicové marinádě

Králík v hořčicové marinádě

Pokud ho necháš odležet, bude maso křehké.

Lenka Macková, Pardubice

Všehochuť /31.03.14
Srnčí krk

Srnčí krk

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /19.11.18
Řízky naruby

Řízky naruby

Neznám nikoho, kdo by si na nich nesmlsnul.

Jitka Skálová, Jablonec nad Nisou

Všehochuť /09.02.16
Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou

Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou

Roláda nezklame, vypadá nádherně a chutná božsky.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.10.16
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama