Reklama
Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou
Fotogalerie:

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Do 1 hodiny

Lucie Houžvičková, Praha

Ingredience

  • 400 g středu vepřové panenky
  • dle potřeby pepř, sůl a cukr
  • 6 plátků slaniny uzené studeným kouřem
  • 25 g másla
  • 20 g cibule na jemné kostičky
  • 10 g mrkve
  • 10 g celeru
  • 10 g petržele
  • 300 g čerstvých nebo mražených švestek
  • 150 ml vývaru
  • na dochucení citronová šťáva
  • 15 g studeného másla na zjemnění

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Panenku odblaníme, opepříme a obalíme do slaniny. V hrnci na másle opečeme cibulku a najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme švestky a necháme chvíli prohřát.

    		    	
  2. Zalijeme vývarem a dusíme přibližně 15 minut. Pak propasírujeme, přelijeme zpět do hrnce, dochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou. Omáčku necháme zredukovat.

    			
          
  3. Po vypnutí vmícháme studené máslo. Panenku opečeme z každé strany, začínáme stranou, kde končí slanina (lépe tak drží).

    		    	
  4. Pak dáme panenku dodělat do trouby, při 170 °C na 10 minut. Vnitřní teplota masa by měla být asi 55 °C.

    		    	
  5. Panenku necháme pár minut odpočinout. Nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou a hranolky.

    		    	

Tip redakce

Pod slaninu můžeme dát několik větviček rozmarýnu nebo jiné oblíbené bylinky.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha
Všehochuť /25.03.19
Krkovička zapečená s hranolky

Krkovička zapečená s hranolky

Oblíbené nedělní jídlo.

Dana Hadačová, Praha

Všehochuť /31.08.12
Opilý kančí guláš

Opilý kančí guláš

Kombinace vína a rumu dodá guláši vynikající chuť.

Alena Klírová, Mýto

Všehochuť /29.10.12
Pivní guláš z plecka

Pivní guláš z plecka

Dobře ochuceným gulášem rodinu potěším, proto ho dělám vždycky hodně. Druhý den je ...

Všehochuť /19.09.14
Kuřecí s hořčicí a sladkou smetanou

Kuřecí s hořčicí a sladkou smetanou

Omáčky už dělám raději rovnou víc, moc nám ke kuřecímu masu chutná.

Eva ...

Všehochuť /06.12.13
Dančí závitky

Dančí závitky

Zvěřinu u nás máme moc rádi. Nechtěla jsem vařit stále stejná jídla a tak jsem ...

Všehochuť /24.07.12
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama