Reklama
Vepřová panenka se sušeným ovocem
Fotogalerie:

Vepřová panenka se sušeným ovocem

Eva Smutná
Eva Smutná
Prostějov

Tuhle vepřovou panenku jsem uvařila na záverečné praktické zkoušky a byla výborná.

Eva Smutná, Prostějov

Ingredience

  • 300 g vepřová panenka
  • 40 g sušené švestky
  • 30 g sušené meruňky
  • 100 ml olej
  • sůl, petrželka
  • 60 g povidla
  • 200 ml červené víno
  • 100 ml vývar
  • chilli koření
  • Pohankové placičky:
  • 200 g pohanka
  • 15 g máslo
  • 80 g vejce
  • pepř, majoránka, česnek, strouhanka, olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku odblaníme a vytvoříme do ní otvor na sušené švestky a meruňky. Panenku naplníme, okraje spíchneme, potřeme olejem a osolíme. Panenku zprudka opečeme na pánvi, obalíme v nasekané petrželce a necháme ji na 8-10 minut dopéct v troubě.
  2. Do výpeku vložíme povidla, vývar, červené víno a necháme provařit. Ke konci přidáme trošku chilli koření.
  3. Uvaříme si pohanku podle návodu, necháme vychladnout s kouskem másla, do vychladlé pohanky vložíme vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku a promícháme. Zahustíme trochou hladké mouky. Ze směsi tvoříme kuličky, které poté obalíme ve strouhance a děláme placičky, které smažíme dozlatova na oleji.
  4. Panenku po upečení necháme odstát na teplém místě 2-3 minuty, aby nevytekla šťáva. Potom ji prořízneme šikmým řezem a servírujeme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jehněčí žebírka s česnekovými nudlemi

Jehněčí žebírka s česnekovými nudlemi

Klasika moderně Marek Valenta, Kopřivnice
Všehochuť /15.03.18
Kuřecí roláda pečená v srnčím hřbetu

Kuřecí roláda pečená v srnčím hřbetu

Skvělá roláda bez rolování.

Irena Slováčková, Ústí nad Labem

Všehochuť /16.04.12
Hovězí s dýní

Hovězí s dýní

Dýně dá masu výbornou  nasládlou chuť.

Ilona Skálová, Mělník

Všehochuť /22.11.13
Dušené hovězí na švestkách

Dušené hovězí na švestkách

Recept na toto báječné jídlo, které se u nás dědí z generace ...

Všehochuť /29.07.14
Krůtí řízky s bazalkou

Krůtí řízky s bazalkou

Nejlepší jsou s bramborovou kaší. 

Šárka Adamovská, Praha 

Všehochuť /12.02.12
Srnčí roláda na pomerančích

Srnčí roláda na pomerančích

Nelituj práce, ta pochoutka stojí za to.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /14.07.14
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama