Reklama
Vepřová panenka se sušeným ovocem
Fotogalerie:

Vepřová panenka se sušeným ovocem

Eva Smutná
Eva Smutná
Prostějov

Tuhle vepřovou panenku jsem uvařila na záverečné praktické zkoušky a byla výborná.

Eva Smutná, Prostějov

Ingredience

  • 300 g vepřová panenka
  • 40 g sušené švestky
  • 30 g sušené meruňky
  • 100 ml olej
  • sůl, petrželka
  • 60 g povidla
  • 200 ml červené víno
  • 100 ml vývar
  • chilli koření
  • Pohankové placičky:
  • 200 g pohanka
  • 15 g máslo
  • 80 g vejce
  • pepř, majoránka, česnek, strouhanka, olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku odblaníme a vytvoříme do ní otvor na sušené švestky a meruňky. Panenku naplníme, okraje spíchneme, potřeme olejem a osolíme. Panenku zprudka opečeme na pánvi, obalíme v nasekané petrželce a necháme ji na 8-10 minut dopéct v troubě.
  2. Do výpeku vložíme povidla, vývar, červené víno a necháme provařit. Ke konci přidáme trošku chilli koření.
  3. Uvaříme si pohanku podle návodu, necháme vychladnout s kouskem másla, do vychladlé pohanky vložíme vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku a promícháme. Zahustíme trochou hladké mouky. Ze směsi tvoříme kuličky, které poté obalíme ve strouhance a děláme placičky, které smažíme dozlatova na oleji.
  4. Panenku po upečení necháme odstát na teplém místě 2-3 minuty, aby nevytekla šťáva. Potom ji prořízneme šikmým řezem a servírujeme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachní játra

Kachní játra

Chutnají jako vynikající teplý předkrm. Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Všehochuť /24.11.08
Kuřecí řízečky s tatarkou

Kuřecí řízečky s tatarkou

Drůbeží maso máme nejraději, místo si u nás na stole vždy najde.
Jana Šišáková,...
Všehochuť /22.09.09
Krutí prsa s nádivkou a marinovanými brambory

Krutí prsa s nádivkou a marinovanými brambory

Není s tím tolik práce a výsledek stojí za to.

Veronika Poláková, Dunajovice

Všehochuť /12.07.13
Slaný cuketový koláč

Slaný cuketový koláč

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /23.01.18
Plněná sekaná

Plněná sekaná

Tento druh sekané určitě neznáš.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /18.11.13
Domácí závitky

Domácí závitky

Večeře podle mých představ.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /31.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama