Reklama
Vepřová panenka se sušeným ovocem
Fotogalerie:

Vepřová panenka se sušeným ovocem

Eva Smutná
Eva Smutná
Prostějov

Tuhle vepřovou panenku jsem uvařila na záverečné praktické zkoušky a byla výborná.

Eva Smutná, Prostějov

Ingredience

  • 300 g vepřová panenka
  • 40 g sušené švestky
  • 30 g sušené meruňky
  • 100 ml olej
  • sůl, petrželka
  • 60 g povidla
  • 200 ml červené víno
  • 100 ml vývar
  • chilli koření
  • Pohankové placičky:
  • 200 g pohanka
  • 15 g máslo
  • 80 g vejce
  • pepř, majoránka, česnek, strouhanka, olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku odblaníme a vytvoříme do ní otvor na sušené švestky a meruňky. Panenku naplníme, okraje spíchneme, potřeme olejem a osolíme. Panenku zprudka opečeme na pánvi, obalíme v nasekané petrželce a necháme ji na 8-10 minut dopéct v troubě.
  2. Do výpeku vložíme povidla, vývar, červené víno a necháme provařit. Ke konci přidáme trošku chilli koření.
  3. Uvaříme si pohanku podle návodu, necháme vychladnout s kouskem másla, do vychladlé pohanky vložíme vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku a promícháme. Zahustíme trochou hladké mouky. Ze směsi tvoříme kuličky, které poté obalíme ve strouhance a děláme placičky, které smažíme dozlatova na oleji.
  4. Panenku po upečení necháme odstát na teplém místě 2-3 minuty, aby nevytekla šťáva. Potom ji prořízneme šikmým řezem a servírujeme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Mořské řasy doplňují minerály a zlepšují stravitelnost luštěnin. Pavel ...
Všehochuť /26.03.10
Nadívaná kachnička

Nadívaná kachnička

Pro nás nejsou svátky dokonalé bez nádherně vypečené kachny.
Jana Remková, ...
Všehochuť /07.10.11
Jehněčí na slanině

Jehněčí na slanině

Při nákupu vybíráme co nejlibovější maso.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /07.05.15
Drůbeží rolované špízy

Drůbeží rolované špízy

Podávej s bramborovým salátem nebo s opečenými brambory.
Jana Remková, Orlová
Všehochuť /19.01.11
Smažená králičí stehna

Smažená králičí stehna

Budeš koukat, jaká je to dobrota.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /11.02.15
Jarní kuřecí kapsa

Jarní kuřecí kapsa

Recept na vynikající sváteční oběd.
Jan Strouhal, Brno
Všehochuť /08.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu