Reklama
Vepřová panenka se šalotkami
Fotogalerie:

Vepřová panenka se šalotkami

Jana Matoušková

Písek

Šalotka má jemnější chuť než klasická cibule, s mrkví se dokonale doplňuje.

Jana Matoušková, Písek

Ingredience

  • 800 g vepřová panenka
  • 4 lžíce olivový olej
  • 2 ks větší mrkev
  • 5 ks šalotka
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce med

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a opečeme zprudka ze všech stran na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo. Panenky přendáme do pekáčku a na témže tuku osmahneme na plátky nakrájenou mrkev a na osminky nakrájené šalotky. Maso osolíme a opepříme, přidáme orestovanou zeleninu. Vše potřeme máslem a zapékáme v troubě při teplotě 180 °C asi 40 minut.

  2. krok2

    Před dopečením potřeme panenku medem a necháme krátce zkaramelizovat. Pokrm podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Tip redakce

Maso můžeš při pečení lehce posypat mletým zázvorem. Chuť masa bude pikantní a netradiční. Panenka se peče při nižší teplotě než jiná masa, aby se zbytečně nevysušila.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík na slanině

Králík na slanině

Už při pečení nádherně voní, a ta chuť! Petra Nedělová, Železnice
Všehochuť /28.07.14
Závitky ze stehýnek s nádivkou

Závitky ze stehýnek s nádivkou

Hodí se jako výborný nedělní oběd.

Magda Lacková, Domažličky

Všehochuť /23.09.13
Špenátový závin s pršutem

Špenátový závin s pršutem

Rychlé pohoštění pro přátele.

Jiřina Jirušková, Praha

Všehochuť /10.12.12
Kari křídýlka s pečenou zeleninou a červenou rýží

Kari křídýlka s pečenou zeleninou a červenou rýží

Červená rýže je zdravější a i mnohem chutnější.

Kristýna Olšáková, Ostravice

Všehochuť /28.12.13
Brokolicová omáčka s fazolkami

Brokolicová omáčka s fazolkami

Připravuji ji ve dvou variantách.

Jitka Romanová, Jihlava

Všehochuť /06.05.15
Telecí steak s pyré

Telecí steak s pyré

Červená čočka se nemusí namáčet.

Jana Hlavsová, Praha

Všehochuť /08.05.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu