Reklama
Vepřová panenka se šalotkami
Fotogalerie:

Vepřová panenka se šalotkami

Jana Matoušková

Písek

Šalotka má jemnější chuť než klasická cibule, s mrkví se dokonale doplňuje.

Jana Matoušková, Písek

Ingredience

  • 800 g vepřová panenka
  • 4 lžíce olivový olej
  • 2 ks větší mrkev
  • 5 ks šalotka
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce med

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a opečeme zprudka ze všech stran na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo. Panenky přendáme do pekáčku a na témže tuku osmahneme na plátky nakrájenou mrkev a na osminky nakrájené šalotky. Maso osolíme a opepříme, přidáme orestovanou zeleninu. Vše potřeme máslem a zapékáme v troubě při teplotě 180 °C asi 40 minut.

  2. krok2

    Před dopečením potřeme panenku medem a necháme krátce zkaramelizovat. Pokrm podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Tip redakce

Maso můžeš při pečení lehce posypat mletým zázvorem. Chuť masa bude pikantní a netradiční. Panenka se peče při nižší teplotě než jiná masa, aby se zbytečně nevysušila.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rolka s ořechovou krustou a bylinkovou nádivkou
Všehochuť /02.01.18
Maso na hřibkách

Maso na hřibkách

Výborný nedělní oběd, děláme je pravidelně a vždy sklízím jen samé pochvaly a ...

Všehochuť /15.09.12
Kuřecí rolka s dušenou mrkví

Kuřecí rolka s dušenou mrkví

Poctivý nedělní oběd pro nás nemusí být jen klasické omáčky. Já raději připravím ...
Všehochuť /02.07.09
Kuřecí roláda bez rolování

Kuřecí roláda bez rolování

Vypadá efektně, chutná skvěle.
Vlaďka Miláčková, Praha
Všehochuť /14.12.09
Srnčí bifteky s bramborem

Srnčí bifteky s bramborem

Vybírám na ně ty nejlepší kousky masa. 

Tereza Krejčí, Kunov 

Všehochuť /27.02.12
Cottage s tvarohem

Cottage s tvarohem

Pomazánku podáváme s pečivem i samotnou.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Všehochuť /19.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama