Reklama
Reklama
Vepřová panenka se šalotkami
Fotogalerie:

Vepřová panenka se šalotkami

Jana Matoušková

Písek

Šalotka má jemnější chuť než klasická cibule, s mrkví se dokonale doplňuje.

Jana Matoušková, Písek

Ingredience

  • 800 g vepřová panenka
  • 4 lžíce olivový olej
  • 2 ks větší mrkev
  • 5 ks šalotka
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce med

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a opečeme zprudka ze všech stran na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo. Panenky přendáme do pekáčku a na témže tuku osmahneme na plátky nakrájenou mrkev a na osminky nakrájené šalotky. Maso osolíme a opepříme, přidáme orestovanou zeleninu. Vše potřeme máslem a zapékáme v troubě při teplotě 180 °C asi 40 minut.

  2. krok2

    Před dopečením potřeme panenku medem a necháme krátce zkaramelizovat. Pokrm podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Tip redakce

Maso můžeš při pečení lehce posypat mletým zázvorem. Chuť masa bude pikantní a netradiční. Panenka se peče při nižší teplotě než jiná masa, aby se zbytečně nevysušila.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová všehochuť

Bramborová všehochuť

Na tomto receptu ani chlap nic nezkazí. Karel Kroupa, Praha
Všehochuť /13.07.12
Vepřové na pórku

Vepřové na pórku

Tento skvělý recept mám od maminky svého přítele. Jídlo je zcela bezlepkové.

...

Všehochuť /09.09.15
Hovězí závin

Hovězí závin

Připravuji ho místo ptáčků. Je rychlejší i chutnější.
Božena Kolářová, ...
Všehochuť /08.12.10
Slepičí nudlovka

Slepičí nudlovka

Od své babičky jsem si do svého kuchtění přinesla rčení o tom, že polévka je ...
Všehochuť /05.01.09
Vepřové nudličky s pórkem

Vepřové nudličky s pórkem

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /04.02.18
Skládané zelí

Skládané zelí

Podávám ho s vařenými brambory jako vydatný oběd nebo večeři.
Hana Váňová, Nový ...
Všehochuť /23.09.08
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama