Reklama
Reklama
Vepřová panenka se šalotkami
Fotogalerie:

Vepřová panenka se šalotkami

Jana Matoušková

Písek

Šalotka má jemnější chuť než klasická cibule, s mrkví se dokonale doplňuje.

Jana Matoušková, Písek

Ingredience

  • 800 g vepřová panenka
  • 4 lžíce olivový olej
  • 2 ks větší mrkev
  • 5 ks šalotka
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce med

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a opečeme zprudka ze všech stran na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo. Panenky přendáme do pekáčku a na témže tuku osmahneme na plátky nakrájenou mrkev a na osminky nakrájené šalotky. Maso osolíme a opepříme, přidáme orestovanou zeleninu. Vše potřeme máslem a zapékáme v troubě při teplotě 180 °C asi 40 minut.

  2. krok2

    Před dopečením potřeme panenku medem a necháme krátce zkaramelizovat. Pokrm podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Tip redakce

Maso můžeš při pečení lehce posypat mletým zázvorem. Chuť masa bude pikantní a netradiční. Panenka se peče při nižší teplotě než jiná masa, aby se zbytečně nevysušila.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Treska v ořechové krustě

Treska v ořechové krustě

Místo tresky můžeme použít i filety z jiné ryby, každopádně musejí být opravdu ...
Všehochuť /15.12.14
Krůtí vývar s knedlíčky

Krůtí vývar s knedlíčky

Krůtí krky jsou na polévku skvělé, vývar z nich je silný a chutný.

Jana...

Všehochuť /18.01.16
Hovězí závitky

Hovězí závitky

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.02.18
Tortellini s tymiánovou smetanovou omáčkou

Tortellini s tymiánovou smetanovou omáčkou

Miluji těstoviny v jakékoli podobě, ale v kombinaci s nivou a smetanou ...
Všehochuť /04.01.15
Pečená jehněčí plec se zeleninou

Pečená jehněčí plec se zeleninou

Vyžaduje delší dobu přípravy, ale za tu chuť to stojí.  

Zdena Krásná, ...

Všehochuť /06.04.16
Kuře na šlehačce

Kuře na šlehačce

Můj recept stojí za vyzkoušení, pochutnáš si.
Markéta Kaněrová, Náchod
Všehochuť /12.03.10
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama