Reklama
Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty s bazalkovou omáčkou
Fotogalerie:

Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty s bazalkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Vojtěcha Petruse

Vojtěch Petrus, grafik
Odpovídá za to, že časopis bude hezky vypadat a že se do každého čísla vejde co nejvíc receptů. „Miluju špagety, ovšem dobře připraveným masem taky nepohrdnu.“

Ingredience

  • 500 g vepřové panenky
  • 100 g sušených rajčat naložených v oleji
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce bazalkového pesta
  • hrst čerstvé bazalky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve předehřejeme troubu na 150 °C. Panenku očistíme a odblaníme. Ostrým nožem uděláme do středu podélně otvor a naplníme ho sušenými rajčaty.

  2. krok2

    Po povrchu maso potřeme olivovým olejem, solí a čerstvě mletým pepřem. Rozpálíme pánev s olejem a celou panenku ze všech stran prudce orestujeme. Přendáme ji z pánve do pekáče a obalíme ve strouhaném parmazánu. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Pak maso vyndáme a necháme několik minut odležet.

  3. Na pánvi s výpekem orestujeme rozpůlený stroužek česneku. Po chvíli ho vyndáme a přilijeme smetanu. Do omáčky přimícháme pesto, podle chuti  ji osolíme a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou bazalku.

  4. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaný mix se třemi omáčkami

Grilovaný mix se třemi omáčkami

Léto je nádherné roční období. Snažíme se užít si ho naplno. Zahrada, koupání, ...
Všehochuť /11.08.08
Rizoto se zeleninou

Rizoto se zeleninou

Je pěkné, když je barevné. Klidně přidej i mrkev.

Alena Rychlá, České ...

Všehochuť /24.06.14
Brokolicový nákyp s kuřecím plátkem

Brokolicový nákyp s kuřecím plátkem

Zkus si jako přílohu připravit tento nákyp.
Jana Šámalová, Olomouc
Všehochuť /14.10.11
Vývar s drožďovými noky

Vývar s drožďovými noky

Dobrých zavářek do polévky je celá řada.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /12.07.15
Plněná sekaná z krůtího mletého masa

Plněná sekaná z krůtího mletého masa

Velmi jednoduchý a efektí recept k víkendové večeři.

Pavlína Trefná, Praha

Všehochuť /08.09.14
Filet z lososa s omáčkou

Filet z lososa s omáčkou

Mezi rybami nemá losos konkurenci.

Hana Kupková, Ostrava

Všehochuť /08.02.15
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama