Reklama
Reklama
Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty s bazalkovou omáčkou
Fotogalerie:

Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty s bazalkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Vojtěcha Petruse

Vojtěch Petrus, grafik
Odpovídá za to, že časopis bude hezky vypadat a že se do každého čísla vejde co nejvíc receptů. „Miluju špagety, ovšem dobře připraveným masem taky nepohrdnu.“

Ingredience

  • 500 g vepřové panenky
  • 100 g sušených rajčat naložených v oleji
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce bazalkového pesta
  • hrst čerstvé bazalky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve předehřejeme troubu na 150 °C. Panenku očistíme a odblaníme. Ostrým nožem uděláme do středu podélně otvor a naplníme ho sušenými rajčaty.

  2. krok2

    Po povrchu maso potřeme olivovým olejem, solí a čerstvě mletým pepřem. Rozpálíme pánev s olejem a celou panenku ze všech stran prudce orestujeme. Přendáme ji z pánve do pekáče a obalíme ve strouhaném parmazánu. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Pak maso vyndáme a necháme několik minut odležet.

  3. Na pánvi s výpekem orestujeme rozpůlený stroužek česneku. Po chvíli ho vyndáme a přilijeme smetanu. Do omáčky přimícháme pesto, podle chuti  ji osolíme a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou bazalku.

  4. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Husí játra na kmíně se slaninou

Husí játra na kmíně se slaninou

Delikatesa, kterou máš vmžiku hotovou. Navíc je to zase něco jiného a za pár korun. Ota...
Všehochuť /21.12.13
Kynutý slaný koláč

Kynutý slaný koláč

Jiřina Bartošová, Nymburk

Všehochuť /22.01.18
Kostky s kedlubnovo-hráškovým bešamelem

Kostky s kedlubnovo-hráškovým bešamelem

Mladá zelenina v omáčce nemá chybu.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.09.13
Pytlácký řízek

Pytlácký řízek

Vepřový řízek plněný vaječnou směsí se slaninou a žampiony, smažený ve vaječném ...

Všehochuť /28.10.12
Kuřecí nudličky na kari

Kuřecí nudličky na kari

Před rokem se nám narodilo miminko a já jsem s ním teď doma na mateřské dovolené, a ...
Všehochuť /23.06.08
Kostky na pivě s krutony

Kostky na pivě s krutony

Maso díky pivu získá silnou, výraznou chuť.

Petra Soukupová, Šumperk

Všehochuť /07.07.14
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama