Reklama
Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty s bazalkovou omáčkou
Fotogalerie:

Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty s bazalkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Vojtěcha Petruse

Vojtěch Petrus, grafik
Odpovídá za to, že časopis bude hezky vypadat a že se do každého čísla vejde co nejvíc receptů. „Miluju špagety, ovšem dobře připraveným masem taky nepohrdnu.“

Ingredience

  • 500 g vepřové panenky
  • 100 g sušených rajčat naložených v oleji
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce bazalkového pesta
  • hrst čerstvé bazalky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve předehřejeme troubu na 150 °C. Panenku očistíme a odblaníme. Ostrým nožem uděláme do středu podélně otvor a naplníme ho sušenými rajčaty.

  2. krok2

    Po povrchu maso potřeme olivovým olejem, solí a čerstvě mletým pepřem. Rozpálíme pánev s olejem a celou panenku ze všech stran prudce orestujeme. Přendáme ji z pánve do pekáče a obalíme ve strouhaném parmazánu. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Pak maso vyndáme a necháme několik minut odležet.

  3. Na pánvi s výpekem orestujeme rozpůlený stroužek česneku. Po chvíli ho vyndáme a přilijeme smetanu. Do omáčky přimícháme pesto, podle chuti  ji osolíme a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou bazalku.

  4. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí závitky

Hovězí závitky

Klasika, na které si vždy smlsneme. Svetlana Kravchenko, Ostrava
Všehochuť /24.05.14
Vepřové maso s fazolemi

Vepřové maso s fazolemi

Naším velmi oblíbeným poledním jídlem se stalo vepřové s fazolemi. Recept vznikl ...

Všehochuť /16.10.12
Kuřecí prsa načerveno

Kuřecí prsa načerveno

Víno a hustá sójová omáčka dodají šmak.

Květa Chlumecká, Vysoké Mýto

Všehochuť /27.11.14
Hejk ve slaninovém kabátku

Hejk ve slaninovém kabátku

S domácí bramborovou kaší nemá chybu.
Gabriela Koníčková, Ostrava
Všehochuť /26.10.11
Kuře s mandlovou nádivkou

Kuře s mandlovou nádivkou

Kuřecí maso máme v naší rodině všichni moc rádi. Na pečínce s nádivkou si ...
Všehochuť /10.10.14
Vepřový závitek na houbách s opečenými brambory

Vepřový závitek na houbách s opečenými brambory

Oblíbený recept celé naší rodiny.

Zuzana Šajtarová, Ostrava

Všehochuť /08.09.12
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama