Reklama
Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty s bazalkovou omáčkou
Fotogalerie:

Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty s bazalkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Vojtěcha Petruse

Vojtěch Petrus, grafik
Odpovídá za to, že časopis bude hezky vypadat a že se do každého čísla vejde co nejvíc receptů. „Miluju špagety, ovšem dobře připraveným masem taky nepohrdnu.“

Ingredience

  • 500 g vepřové panenky
  • 100 g sušených rajčat naložených v oleji
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce bazalkového pesta
  • hrst čerstvé bazalky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve předehřejeme troubu na 150 °C. Panenku očistíme a odblaníme. Ostrým nožem uděláme do středu podélně otvor a naplníme ho sušenými rajčaty.

  2. krok2

    Po povrchu maso potřeme olivovým olejem, solí a čerstvě mletým pepřem. Rozpálíme pánev s olejem a celou panenku ze všech stran prudce orestujeme. Přendáme ji z pánve do pekáče a obalíme ve strouhaném parmazánu. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Pak maso vyndáme a necháme několik minut odležet.

  3. Na pánvi s výpekem orestujeme rozpůlený stroužek česneku. Po chvíli ho vyndáme a přilijeme smetanu. Do omáčky přimícháme pesto, podle chuti  ji osolíme a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou bazalku.

  4. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachní stehno s dýní

Kachní stehno s dýní

Vyzkoušej – výsledek opravdu stojí za to. Šárka Plchová, Brno
Všehochuť /25.06.15
Roláda z mletého masa

Roláda z mletého masa

Můžeme okořenit podle vlastní chuti.

Helena Macková, Vsetín

Všehochuť /08.12.14
Kostky na pivě s krutony

Kostky na pivě s krutony

Maso díky pivu získá silnou, výraznou chuť.

Petra Soukupová, Šumperk

Všehochuť /07.07.14
Krutí prsa s nádivkou a marinovanými brambory

Krutí prsa s nádivkou a marinovanými brambory

Není s tím tolik práce a výsledek stojí za to.

Veronika Poláková, Dunajovice

Všehochuť /12.07.13
Medové kuře se zeleninou

Medové kuře se zeleninou

Před dopečením ještě potřeme maso medem.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /14.04.16
Polévka s opečenou slaninou a cibulí

Polévka s opečenou slaninou a cibulí

Trochu složitější, ale výborná.

Zuzana Dušková, Slavonice


Všehochuť /07.01.16
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama