Reklama
Vepřová duhová pečeně
Fotogalerie:

Vepřová duhová pečeně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 500  g hovězího masa (krk)
  • 500  g vepřového masa (kýta)
  • trocha oleje
  • 1 lžíce směsi koření „Duhová pečeně“ (bazalka, cibule, koriandr, kurkuma, levandule)
  • sůl
  • 150  g uzeného špeku
  • 1 cibule
  • 500  ml vývaru
  • hladká mouka na zahuštění

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na stejné kostky. V trošce oleje rozmícháme lžíci směsi koření „Duhová pečeně“ a to nalijeme na předem osolené kostky masa a řádně vetřeme rukou. Maso necháme s kořením v chladu marinovat asi 6–12 hodin.

  2. Rozpálíme pánev wok a dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme oba druhy masa, a zprudka společně opečeme, aby se maso zatáhlo. Do připraveného římského hrnce přelijeme z pánve opečené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, přibližně 500 ml vývaru a zakryté pečeme na střední teplotu asi 2 hodiny.

  3. Vždy po 40 minutách kostky masa promícháme. Po upečení maso vyjmeme a vypečenou šťávu s kostičkami špeku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a necháme provařit 15 minut. Skvělá příloha je houskový knedlík nebo rýže.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (18.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Telecí steak s pyré

Telecí steak s pyré

Červená čočka se nemusí namáčet. Jana Hlavsová, Praha
Všehochuť /08.05.15
Pečená jehněčí kýta

Pečená jehněčí kýta

Jehněčí maso můžeš sehnat u řezníka nebo koupit přímo od farmáře.

Jan Lapeš, ...

Všehochuť /12.09.12
Pochoutka z divočáka

Pochoutka z divočáka

Karla Ujfalíková, Brno

Všehochuť /22.02.18
Koláč bramboráč

Koláč bramboráč

Helena Macháčková, Kladno

Všehochuť /25.01.19
Jatýrka s omáčkou

Jatýrka s omáčkou

Omáčka, která voní po divočině. Chutná všem. 

Tereza Dolanská, Havířov

Všehochuť /17.01.13
Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem

Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem

Když je lovecká sezona, nesmí u nás na stole chybět divočák se zelím, ...
Všehochuť /14.06.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu