Reklama
Vepřová duhová pečeně
Fotogalerie:

Vepřová duhová pečeně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 500  g hovězího masa (krk)
  • 500  g vepřového masa (kýta)
  • trocha oleje
  • 1 lžíce směsi koření „Duhová pečeně“ (bazalka, cibule, koriandr, kurkuma, levandule)
  • sůl
  • 150  g uzeného špeku
  • 1 cibule
  • 500  ml vývaru
  • hladká mouka na zahuštění

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na stejné kostky. V trošce oleje rozmícháme lžíci směsi koření „Duhová pečeně“ a to nalijeme na předem osolené kostky masa a řádně vetřeme rukou. Maso necháme s kořením v chladu marinovat asi 6–12 hodin.

  2. Rozpálíme pánev wok a dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme oba druhy masa, a zprudka společně opečeme, aby se maso zatáhlo. Do připraveného římského hrnce přelijeme z pánve opečené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, přibližně 500 ml vývaru a zakryté pečeme na střední teplotu asi 2 hodiny.

  3. Vždy po 40 minutách kostky masa promícháme. Po upečení maso vyjmeme a vypečenou šťávu s kostičkami špeku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a necháme provařit 15 minut. Skvělá příloha je houskový knedlík nebo rýže.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (18.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí svíčková

Domácí svíčková

Ve svátek si rádi dáme chutnou omáčku. Helena Adámková, Havířov
Všehochuť /01.09.08
Zapečená brokolice s kuřecím

Zapečená brokolice s kuřecím

Pošmáknou si děti i dospělí.

Květa Chlumecká, Vysoké Mýto

Všehochuť /08.09.15
Plátek sweet and sour

Plátek sweet and sour

Taky milujete sladkokyselou chuť?

Petra Smiejová, Karviná - Ráj

Všehochuť /01.01.14
Nadívaná kuřecí stehýnka s česnekem

Nadívaná kuřecí stehýnka s česnekem

Ten, kdo má rád zeleninu, nebude žádnou další přílohu potřebovat.

Petra Doušková ...

Všehochuť /06.03.16
Krůtí špíz v pomerančovo-zázvorové omáčce

Krůtí špíz v pomerančovo-zázvorové omáčce

Inspirovala jsem se ve své oblíbené restauraci.

Kateřina Hanáková, Příbram

Všehochuť /25.12.14
Maxitoast

Maxitoast

Jsou v něm jenom samé dobré věci.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /17.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu