Reklama
Velkopavlovický kapr a domácí špecle
Fotogalerie:

Velkopavlovický kapr a domácí špecle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro rychlejší přípravu můžeš koupit už hotové špecle.

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 4 porce kapr
  • sůl a pepř
  • 1 citron
  • kousek másla
  • 1 menší cibule
  • trocha cukru
  • 3 lžíce meruňková zavařenina
  • 100 ml rybí vývar
  • 100 g sušené meruňky
  • rum
  • 50 g loupané mandle
  • několik hřebíčků
  • kousek skořice
  • 50 g rozinky sultánky
  • Na špecle:
  • 300 g hladká mouka
  • 2 vejce
  • sůl
  • 1 lžíce olej
  • mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronem. V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.

  2. Pak přidáme trochu cukru a meruňkovou zavařeninu, podlijeme vývarem a necháme deset minut zredukovat. Vmícháme meruňky předem namočené do rumu a loupané mandle a povaříme je s hřebíčkem a skořicí. Vložíme kapra, 15 minut vaříme. Poté ho vyjmeme, stáhneme kůži a vrátíme do omáčky. Nakonec přidáme sultánky a dle chuti dosolíme a opepříme. 

  3. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, mléko a trochu oleje. Vypracujeme nepříliš tuhé těsto. Necháme odpočinout a pak zavařujeme nočky do osolené vody pomocí děrovaného síta na halušky. Jsou uvařené, když vyplavou.

Pošli recept! 11/2014 (23.9.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švestky a jablka v pečeném bůčku

Švestky a jablka v pečeném bůčku

Neobvyklá kombinace, která tě dostane. Jana Remková, Orlová
Všehochuť /25.11.14
Plněné kuřecí prso

Plněné kuřecí prso

Elegantní oběd, který si všichni zamilují.
Eva Šarfová, Benešov
Všehochuť /23.02.10
Pečená treska s lilkem

Pečená treska s lilkem

Podáváme s čerstvým pečivem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /21.01.15
Domácí závitky

Domácí závitky

Večeře podle mých představ.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /31.08.17
Nudličky na kari s pórkem a sezamem

Nudličky na kari s pórkem a sezamem

Druh masa a přílohu zvolte podle své chuti.

Klára Kantorková, Rýmařov

Všehochuť /28.06.12
Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Uspokojí všechny milovníky sladkého.
Irena Novotná, Děčín
Všehochuť /11.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu