Reklama
Velikonoční nadívané kuřátko
Fotogalerie:

Velikonoční nadívané kuřátko

Barbora Gavláková
Barbora Gavláková
Havířov

Naše oblíbené nadívané kuřátko nejen pro velikonoční stůl.

Barbora Gavláková, Havířov

Ingredience

  • 4 ks kuřecí stehno
  • 100 g máslo
  • 1 ks houska
  • 4 lžíce mléko
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 30 g měkký salám
  • 30 g slanina
  • 50 g pórek
  • kmín
  • petržel nať
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Horní část očištěného a omytého stehna vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízneme a vyjmeme stehenní kost. Spodní část  ponecháme vcelku, vykostěnou část osolíme a podélně spíchneme jehlou na ražniči zpět do původního tvaru.
  2. Nakrájenou housku zvlhčíme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou uzeninu a špek, posekaný pórek s petrželí, vejce a promícháme. Směsí naplníme vykostěná stehna a konce opět spíchneme jehlami.
  3. Poskládáme do pekáčku (sešitou stranou dolů), osolíme, poklademe vločkami másla, posypeme menší nasekanou cibulí a kmínem. Upečeme klasicky jako kuře, z hotových porcí odstraníme jehly a podáváme vcelku nebo s pokrájenou naditou částí.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí srdíčka

Kuřecí srdíčka

Když doma vařím srdíčka, počítám i s přídavky. Mé děti je milují.  Magda ...
Všehochuť /05.03.12
Kuřecí maso na sušených rajčatech

Kuřecí maso na sušených rajčatech

Pikantní večeře, voňavá a dobrá.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /15.03.13
Vepřové na medu se švestkami

Vepřové na medu se švestkami

Stejný recept jsem použila na uzené maso, také se povedlo.

Jitka Augustová, ...

Všehochuť /30.08.17
Smažený camembert

Smažený camembert

Přestože smažené nejíme často, sýr si občas dopřejeme.
Dana Robová, Praha
Všehochuť /18.02.10
Medailonky v těstíčku z nivy

Medailonky v těstíčku z nivy

Maso z vepřové pečeně je dokonale libové,  hodí se i při dietách – ...

Všehochuť /05.07.14
Játrový knedlík s hlívou

Játrový knedlík s hlívou

Je vynikající teplý i studený a jeho příprava je jednoduchá a laciná.
...
Všehochuť /19.11.08
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama