Reklama
Velikonoční nadívané kuřátko
Fotogalerie:

Velikonoční nadívané kuřátko

Barbora Gavláková
Barbora Gavláková
Havířov

Naše oblíbené nadívané kuřátko nejen pro velikonoční stůl.

Barbora Gavláková, Havířov

Ingredience

  • 4 ks kuřecí stehno
  • 100 g máslo
  • 1 ks houska
  • 4 lžíce mléko
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 30 g měkký salám
  • 30 g slanina
  • 50 g pórek
  • kmín
  • petržel nať
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Horní část očištěného a omytého stehna vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízneme a vyjmeme stehenní kost. Spodní část  ponecháme vcelku, vykostěnou část osolíme a podélně spíchneme jehlou na ražniči zpět do původního tvaru.
  2. Nakrájenou housku zvlhčíme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou uzeninu a špek, posekaný pórek s petrželí, vejce a promícháme. Směsí naplníme vykostěná stehna a konce opět spíchneme jehlami.
  3. Poskládáme do pekáčku (sešitou stranou dolů), osolíme, poklademe vločkami másla, posypeme menší nasekanou cibulí a kmínem. Upečeme klasicky jako kuře, z hotových porcí odstraníme jehly a podáváme vcelku nebo s pokrájenou naditou částí.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polentové knedlíky s houbovo-masovým gulášem

Polentové knedlíky s houbovo-masovým gulášem

Ohříváme je v pánvi na oleji nebo v troubě jen tak. Veronika a Martin...
Všehochuť /09.05.15
Telecí na tymiánu

Telecí na tymiánu

Mladé maso nepotřebuje dlouhou dobu na dušení.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /09.02.16
Závitky z mletého masa s klobáskou

Závitky z mletého masa s klobáskou

Klobásky by měly být raději libovější.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /04.01.13
Kuře se švestkovou nádivkou

Kuře se švestkovou nádivkou

Na slavnostní příležitosti je tohle kuřátko jako stvořené. Oceníš jeho božskou ...

Všehochuť /05.12.14
Mlsný pekáč

Mlsný pekáč

Toto jídlo je tak pro šest lidí. Dvěma mlsounům vystačí na dva dny.
Jan Vyskočil, ...
Všehochuť /17.05.10
Kuře na babě

Kuře na babě

Sytá a voňavá dobrota.

Iva Trhoňová, Nesovice

Všehochuť /14.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu