Reklama
Velikonoční koláč s celými vejci
Fotogalerie:
 

Velikonoční koláč s celými vejci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Co s vajíčky z koledy? Tady je něco pro inspiraci.


Barbora Benešová, Znojmo


Ingredience

  • 5 vajec
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • dle chuti sůl a pepř
  • na vymazání formy máslo
  • 500 g listového těsta
  • 500 g polotučného tvarohu

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Čtyři vejce uvaříme klasickým způsobem natvrdo nebo můžeme použít vykoledovaná vejce. Špenát zalijeme vroucí vodou, necháme takto asi 2 minuty, potom vodu slijeme, přebytečnou vodu vyždímáme a špenát překrájíme.

  2. krok2

    Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Pak je osmažíme na rozpáleném oleji, přimícháme tvaroh a špenát a podle chuti osolíme a opepříme. Natvrdo uvařená vejce oloupeme a podélně překrojíme.

  3. krok3

    Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme máslem. Asi 2 třetiny listového těsta vyválíme a vyložíme jím dno i boky formy.

  4. krok4

    Část připravené špenátové směsi dáme do formy, povrch poklademe polovinami vajec a přikryjeme zbytkem směsi.

  5. Zbylou třetinu listového těsta vyválíme na kruhovou placku a přikryjeme jí náplň. Po obvodu těsto srolujeme tak, aby vznikl zvýšený okraj. Vršek těsta několikrát nařízneme ostrým nožem. Pokud nám nějaké těsto zbylo, můžeme vykrojit například kytičku a umístit ji do středu. Vše potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Koláč pečeme dozlatova přibližně 45 minut.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená jitrnice s lepenicí

Pečená jitrnice s lepenicí

Jednou za čas nemá toto jídlo chybu. Zvlášť v kombinaci s kysaným zelím. Beáta ...
Všehochuť /24.01.13
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Troubový segedínský guláš

Troubový segedínský guláš

Vřele doporučuji.

David Ostravský, Kladno

Všehochuť /12.01.14
Vylepšená rybí polévka

Vylepšená rybí polévka

Zkus to, uvidíš, že je škoda vařit ji jen o Vánocích.

Martina Antalová, Odolena ...

Všehochuť /22.04.15
Pytlácký řízek

Pytlácký řízek

Vepřový řízek plněný vaječnou směsí se slaninou a žampiony, smažený ve vaječném ...

Všehochuť /28.10.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu