Vánoční rybí polévka z kapra si v mnohých domácnostech získala čestné místo na svátečním stole. Šéfkuchař pražské rybí restaurace Fish pro vás připravil svou verzi této tradiční vánoční polévky. Recept na rybí polévku je vyladěný do nejmenšího detailu. Nechte si chutnat.
Suroviny
Postup
Rybí hlavu vložte do hrnce a zalijte litrem studené vody. Osolte, přidejte oloupanou cibuli, divoké koření a dejte pozvolna vařit.
Po 30 minutách odstavte a opatrně sceďte. Vývar uchovejte, z vychladlé rybí hlavy oberte maso a dejte ho stranou (zbytek ryby, cibuli a koření vyhoďte).
V hrnci na másle za stálého míchání dorůžova na mírném ohni osmahněte zeleninu. Přidejte mouku a ještě minutu míchejte.
Zalijte rybím vývarem z hlavy, důkladně rozmíchejte, vložte do polévky rybí vnitřnosti a mlíčí. Okořeňte muškátem a vařte ještě dalších 15–20 minut.
Do rybí polévky vložte obrané maso. Podle chuti dosolte. Přisypte nasekanou petrželku a vypněte plamen.