Reklama
Vaječný koláč z listového těsta
Fotogalerie:

Vaječný koláč z listového těsta

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Jeden ze způsobů, jak spotřebovat vejce.

Hana Volfová, Karlovy Vary

Ingredience

  • 1 svazek jarní cibulka
  • 50 g máslo
  • 500 ml smetana 30%
  • sůl a pepř podle potřeby
  • špetka muškátového květu
  • 12 ks vejce natvrdo
  • 400 g listové těsto
  • hladká mouka na podsypání
  • 5 ks syrová vejce

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jarní cibulku a restujeme přibližně tři minuty. Pak zalijeme smetanou, přivedeme k varu a ještě pět minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Odstraníme z plotny a necháme vystydnout do pokojové teploty.
  2. 12 vajec uvaříme natvrdo. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vychlazené smetanové cibulky vmícháme zbylá syrová vejce a dobře prošleháme.

  3. Listové těsto rozválíme na plát, přendáme jej na pečicí papír a poté vložíme do hlubokého plechu. Potřeme smetanovou směsí a poklademe plátky vajec. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160 °C asi 35 minut.

    TIP : Koláč můžeš podávat teplý i studený. Velmi zajímavě bude vypadat, když namísto slepičích vajec použiješ odpovídající množství křepelčích.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Ať sýrové překvapení ukryté v masíčku zavoní i z tvého talíře! ...
Všehochuť /22.01.09
Sekaná s pórkem a hráškem

Sekaná s pórkem a hráškem

Je pěkně kyprá, zelenina jí dodá netypickou chuť.

Kateřina Hávová, Dlouhá Brtnice

Všehochuť /25.11.13
Krůtí špízy s citronovou solí

Krůtí špízy s citronovou solí

Jsou výborné se šťouchanými brambory.

Simona Březinová, Třeboň

Všehochuť /09.06.14
Pstruh zapečený v anglické slanině

Pstruh zapečený v anglické slanině

Ryba ve voňavém oblečku je pro mě symbolem opravdové nedělní lahůdky. Vím, že s ní ...
Všehochuť /09.07.13
Štika se sýrovou omáčkou Président Le Bleu

Štika se sýrovou omáčkou Président Le Bleu

Jemnou chuť sladkovodní rybky skvěle doplní výrazný sýr.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /03.09.14
Zahradnický guláš

Zahradnický guláš

Guláš z vepřové plece doplňuje větší množství různé zeleniny.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /25.10.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu