Vaječný koláč z listového těsta
Fotogalerie:

Vaječný koláč z listového těsta

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Jeden ze způsobů, jak spotřebovat vejce.

Hana Volfová, Karlovy Vary

Ingredience

  • 1 svazek jarní cibulka
  • 50 g máslo
  • 500 ml smetana 30%
  • sůl a pepř podle potřeby
  • špetka muškátového květu
  • 12 ks vejce natvrdo
  • 400 g listové těsto
  • hladká mouka na podsypání
  • 5 ks syrová vejce

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jarní cibulku a restujeme přibližně tři minuty. Pak zalijeme smetanou, přivedeme k varu a ještě pět minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Odstraníme z plotny a necháme vystydnout do pokojové teploty.
  2. 12 vajec uvaříme natvrdo. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vychlazené smetanové cibulky vmícháme zbylá syrová vejce a dobře prošleháme.

  3. Listové těsto rozválíme na plát, přendáme jej na pečicí papír a poté vložíme do hlubokého plechu. Potřeme smetanovou směsí a poklademe plátky vajec. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160 °C asi 35 minut.

    TIP : Koláč můžeš podávat teplý i studený. Velmi zajímavě bude vypadat, když namísto slepičích vajec použiješ odpovídající množství křepelčích.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu Tomáše Hejkala z Karviné
Všehochuť /07.12.18
Plněný vepřový bok

Plněný vepřový bok

Dá víc práce, ale stojí to za to.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /03.05.14
Pečená brambora s lososem

Pečená brambora s lososem

Je to vážně velká dobrota, všem  moc chutnalo, určitě to vyzkoušej také.

Ivone ...

Všehochuť /05.11.16
Přírodní hovězí

Přírodní hovězí

Výpek už není potřeba zahušťovat.
Karel Novák, Praha
Všehochuť /14.11.11
Oplatková roláda

Oplatková roláda

Krájím ji na špalíky a podávám s omáčkou.

Lída Guková, Pacov

Všehochuť /15.10.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama