Reklama
Vaječný koláč z listového těsta
Fotogalerie:

Vaječný koláč z listového těsta

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Jeden ze způsobů, jak spotřebovat vejce.

Hana Volfová, Karlovy Vary

Ingredience

  • 1 svazek jarní cibulka
  • 50 g máslo
  • 500 ml smetana 30%
  • sůl a pepř podle potřeby
  • špetka muškátového květu
  • 12 ks vejce natvrdo
  • 400 g listové těsto
  • hladká mouka na podsypání
  • 5 ks syrová vejce

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jarní cibulku a restujeme přibližně tři minuty. Pak zalijeme smetanou, přivedeme k varu a ještě pět minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Odstraníme z plotny a necháme vystydnout do pokojové teploty.
  2. 12 vajec uvaříme natvrdo. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vychlazené smetanové cibulky vmícháme zbylá syrová vejce a dobře prošleháme.

  3. Listové těsto rozválíme na plát, přendáme jej na pečicí papír a poté vložíme do hlubokého plechu. Potřeme smetanovou směsí a poklademe plátky vajec. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160 °C asi 35 minut.

    TIP : Koláč můžeš podávat teplý i studený. Velmi zajímavě bude vypadat, když namísto slepičích vajec použiješ odpovídající množství křepelčích.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jehněčí žebírka

Jehněčí žebírka

Doporučuji jíst žebírka raději teplá. Barbora Vávrová, Břestek
Všehochuť /14.10.11
Kuřecí prso s čínskými nudlemi a sýrovou omáčkou

Kuřecí prso s čínskými nudlemi a sýrovou omáčkou

Dokonalé spojení chutí.

Jana Boháčová, Děčín

Všehochuť /22.10.12
Krůtí kostky na pórku

Krůtí kostky na pórku

Místo krůtího masa můžeš použít vepřové.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Všehochuť /16.10.14
Skládaná kuřecí cihla se slaninou

Skládaná kuřecí cihla se slaninou

Krájíme ji na úhledné, asi centimetrové plátky.

Zdeněk Holý, Písařova Vesce

Všehochuť /24.02.12
Červená zelňačka

Červená zelňačka

Polévku podáváme posypanou sýrem.
Markéta Dvořáková, Pavlov
Všehochuť /23.12.11
Cheesecake se šnečky

Cheesecake se šnečky

Koláč dozdob sezonním ovocem podle chuti.

Lenka Bendová, Olomouc

Všehochuť /26.08.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama