Reklama
Uzené s ovocným zelím
Fotogalerie:

Uzené s ovocným zelím

Jana Remková

Orlová

Podáváme s brambory nebo s knedlíkem.

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 500 g uzené maso
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 cibule
  • trocha hladké mouky
  • 500 g kysané bílé zelí
  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • podle chuti sůl, cukr a kmín
  • ocet podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso uvaříme doměkka v osolené vodě. Opečeme je z obou stran na sádle, vyjmeme a uchováme v teple.

  2. Na výpeku z masa usmažíme cibuli, přidáme mouku a orestujeme. Přidáme překrájené zelí, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka. Přidáme nastrouhané jablko a hrušku a už jen chvilku provaříme. Dochutíme podle potřeby solí, cukrem, kmínem a octem.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí rolky se špenátem

Kuřecí rolky se špenátem

Tyto rolky na talíři vypadají opravdu efektně a zvládne je připravit ...
Všehochuť /19.08.13
Holoubci s nádivkou

Holoubci s nádivkou

Jestliže máš možnost ochutnat holuba, určitě neváhej a dej si tuto vynikající ...

Všehochuť /28.03.14
Nadýchané knedlíky z drůbežích jater

Nadýchané knedlíky z drůbežích jater

Nejlépe chutnají s dušeným zelím.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /14.05.15
Kuřecí kouzlo na smetaně s pórkem

Kuřecí kouzlo na smetaně s pórkem

Měkké masíčko, voňavé bylinky, sójová omáčka, smetana a pórek – to je ...
Všehochuť /05.01.09
Řízky naruby

Řízky naruby

Neznám nikoho, kdo by si na nich nesmlsnul.

Jitka Skálová, Jablonec nad Nisou

Všehochuť /09.02.16
Grilovaný mix se třemi omáčkami

Grilovaný mix se třemi omáčkami

Léto je nádherné roční období. Snažíme se užít si ho naplno. Zahrada, koupání, ...
Všehochuť /11.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu