Podáváme s brambory nebo s knedlíkem.
Jana Remková, Orlová
Ingredience
- 500 g uzené maso
- 2 lžíce sádlo
- 1 cibule
- trocha hladké mouky
- 500 g kysané bílé zelí
- 1 jablko
- 1 hruška
- podle chuti sůl, cukr a kmín
- ocet podle potřeby
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso uvaříme doměkka v osolené vodě. Opečeme je z obou stran na sádle, vyjmeme a uchováme v teple.
-
Na výpeku z masa usmažíme cibuli, přidáme mouku a orestujeme. Přidáme překrájené zelí, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka. Přidáme nastrouhané jablko a hrušku a už jen chvilku provaříme. Dochutíme podle potřeby solí, cukrem, kmínem a octem.