Reklama
Tvarůžkový špíz
Fotogalerie:

Tvarůžkový špíz

Ladislav Vesecký

Zlaté Hory
Pravé olomoucké tvarůžky mají zcela ojedinělou pikantní chuť a velmi typickou vůni.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Ingredience

  • 200 g kuřecí prsa
  • 100 g slanina anglická
  • 100 g salám měkký
  • 200 g tvarůžky olomoucké
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • špetka koření grilovací
  • špetka pepř
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso nejdříve lehce naklepeme a nakrájíme na proužky. Pak napichujeme na jehlu v pořadí maso, špek, tvarůžek, uzenina a to tak dlouho, až zaplníme jehlu.
  2. krok2 Potom si z rozšlehaných vajec a mouky uděláme hustší těstíčko. Můžeme je lehce opepřit a přidat špetku grilovacího koření.
  3. Naplněný špíz protáhneme těstíčkem a dáme do strouhanky. Tento postup zopakujeme ještě jednou. Dělá se to proto, aby byl tvarůžek vrstvami chráněný před horkým olejem a nevytekl. Smažíme na oleji na pánvi obvyklým způsobem.
  4. Podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami anebo s kaší.

    TIP:
    Zeleninovou oblohu můžeš zhotovit tak, že podusíš na kolečka nakrájenou mrkev doměkka. Přidáš konzervovaný hrášek. Ozdobíš jarní cibulkou, červenou paprikou či listem salátu. Vše stačí pak jen prohřát a můžeš servírovat.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lososové kostky s koprem

Lososové kostky s koprem

Vynikající pochoutka hotová za pár minut. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /20.10.14
Pikantní sumeček

Pikantní sumeček

Ryba v koření je moje oblíbená pochoutka.
Jan Balcárek, Přerov
Všehochuť /07.11.08
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou

Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou

Koupíš je v Makru nebo v dobrém řeznictví.

Nikola Mrázová, Praha

Všehochuť /21.03.15
Kuřecí kapsa s tajemstvím

Kuřecí kapsa s tajemstvím

Sušená rajčata dodají masu zajímavou chuť.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /03.05.12
Jehněčí kýta nadivoko

Jehněčí kýta nadivoko

Nejlépe chutná s vařenými brambory.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /09.05.15
Roštěná

Roštěná

Úspěch má u dětí.
Eva Tothová, Jihlava
Všehochuť /15.12.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu