Reklama
Tvarůžkový špíz
Fotogalerie:

Tvarůžkový špíz

Ladislav Vesecký

Zlaté Hory
Pravé olomoucké tvarůžky mají zcela ojedinělou pikantní chuť a velmi typickou vůni.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Ingredience

  • 200 g kuřecí prsa
  • 100 g slanina anglická
  • 100 g salám měkký
  • 200 g tvarůžky olomoucké
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • špetka koření grilovací
  • špetka pepř
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso nejdříve lehce naklepeme a nakrájíme na proužky. Pak napichujeme na jehlu v pořadí maso, špek, tvarůžek, uzenina a to tak dlouho, až zaplníme jehlu.
  2. krok2 Potom si z rozšlehaných vajec a mouky uděláme hustší těstíčko. Můžeme je lehce opepřit a přidat špetku grilovacího koření.
  3. Naplněný špíz protáhneme těstíčkem a dáme do strouhanky. Tento postup zopakujeme ještě jednou. Dělá se to proto, aby byl tvarůžek vrstvami chráněný před horkým olejem a nevytekl. Smažíme na oleji na pánvi obvyklým způsobem.
  4. Podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami anebo s kaší.

    TIP:
    Zeleninovou oblohu můžeš zhotovit tak, že podusíš na kolečka nakrájenou mrkev doměkka. Přidáš konzervovaný hrášek. Ozdobíš jarní cibulkou, červenou paprikou či listem salátu. Vše stačí pak jen prohřát a můžeš servírovat.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vlámské kotlety s jablky

Vlámské kotlety s jablky

Podzim mi voní tlejícím listím, pečenými bramborami a hlavně čerstvě ...
Všehochuť /20.08.08
Smažený chřest se šunkou a uzeným sýrem

Smažený chřest se šunkou a uzeným sýrem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /26.05.18
Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

Pozor při naklepávání, krůtí maso se snadno potrhá. Pracuj jemně, nejlépe přes ...

Všehochuť /15.04.16
Kuřecí kapsa „caprese“

Kuřecí kapsa „caprese“

Lahodná a zdravá večeře, která ti určitě zachutná.

Václav Spal, Rakovník

Všehochuť /09.07.16
Cuketová sekaná

Cuketová sekaná

Cuket se mi obvykle urodí hodně, a tak jsem se je naučila různě zpracovávat.

Marta ...

Všehochuť /31.07.15
Houbové špecle zapečené s kuřecími medailonky

Houbové špecle zapečené s kuřecími medailonky

Špecle se dají koupit už hotové, stačí je uvařit.

Radek Zatlačil, Uherský Brod

Všehochuť /24.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu