Reklama
Tuňákové karbanátky
Fotogalerie:

Tuňákové karbanátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Ingredience

  • 1/2 hrnku kuskusu
  • 1 hrnek vody
  • špetka oblíbeného koření nebo kousek masového bujonu
  • dle chuti bylinky (petrželka, libeček, medvědí česnek)
  • 1 plechovka tuňáka (kousky)
  • 1 cibulka s natí
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 vejce
  • 100 g strouhanky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuskus dáme do misky, přidáme koření a bylinky a zalijeme horkou vodou. Necháme 10 minut odstát.

  2. krok2

    Přidáme tuňáka, kterého vidličkou rozmačkáme, dále najemno nasekanou cibulku, hořčici a vejce.

  3. Vše promícháme a dáme na půl hodiny do lednice (můžeme si připravit i ráno a zpracovat na oběd či večeři).

  4. Lžící nabereme kopeček, který obalíme ve strouhance, vytvarujeme a dáme na plech s pečicím papírem.

  5. Pečeme je v předehřáté troubě při 175 °C 30 minut dozlatova.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masový páj s cuketou

Masový páj s cuketou

Zapékaná jídla máme u nás doma moc rádi, a přestože sám obvykle nevařím, ...
Všehochuť /14.12.09
Kuřecí prsíčka na pomerančích se smetanovou omáčkou

Kuřecí prsíčka na pomerančích se smetanovou omáčkou

Smícháním protichůdných chutí dosáhnete blaha vašich chuťových buněk.

Monika ...

Všehochuť /24.04.13
Kořeněný koláč

Kořeněný koláč

Zchladlý koláč můžeš ozdobit kopečkem bílé nebo ještě lépe pařížské šlehačky.

...
Všehochuť /13.09.16
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Po upečení krájíme na plátky a podáváme s bramborem.

Zdeňka ...

Všehochuť /01.10.15
Husí stehna s jablky

Husí stehna s jablky

Marie Uljová, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.02.18
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama