Reklama
Tortellini plněné krevetami se šafránovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Tortellini plněné krevetami se šafránovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo si jednou dal tu práci s přípravou domácích těstovin, musí uznat, že to rozhodně nebyl ztracený čas. Jejich chuť vás dostane!

Robert Nerad šéfkuchař 500 restaurant a Green Day Salads

Ingredience

  • Těsto:
  • 2 vejce + 1 na potření
  • 2 hrnky hladké mouky
  • špetka soli
  • NÁPLŇ:
  • 300 g loupaných krevet
  • 150 g ricotty
  • 1 lžička citronové šťávy
  • špetka chilli
  • sůl, pepř
  • OMÁČKA:
  • 1 lžíce másla
  • 1 šalotka
  • špetka šafránu
  • 200 ml smetany
  • trocha citronové šťávy
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • čerstvě mletý pepř a sůl
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Doprostřed mouky na vále uděláme důlek, přidáme sůl a vejce. Začneme opatrně zpracovávat tak, aby vejce nevytekla. Když se těsto spojí, hněteme je, dokud není na povrchu hladké a měkké. Pak je necháme 30 minut odpočinout a poté vyválíme na asi 3 mm tenký plát.

  2. krok2

    Krevety promixujeme a přimícháme k nim ricottu, ochutíme citronovou šťávou, chilli, solí a pepřem. Z těsta nakrájíme čtverce o hraně 7 cm. Doprostřed každého čtverce dáme lžičku náplně (A). Nyní potřeme dvě sousední strany rozšlehaným vejcem. Čtverce přeložíme jako šáteček (B).

  3. krok3

    Vzniklý trojúhelník ze širší strany ještě jednou přeložíme (C). Protilehlé cípy těchto zúžených trojúhelníků mírně ohneme k sobě (D). Nyní tyto cípy obtočíme kolem prstu nebo kolem úzké tyčky a jejich konce dobře přimáčkneme (E). Třetí cípek (růžek) těsta ohneme. Vzniklé tortellini (F) zaváříme do vroucí osolené vody a vaříme 3–5 minut.

  4. krok4

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou šalotku a šafrán a restujeme asi 2 minuty. Zalijeme smetanou, osolíme a opepříme a provaříme přibližně 2 minuty. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a vanilkou a vmícháme scezené tortellini. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

  5. krok5 krok5

Tip redakce

Variací náplní domácích tortellini je nespočet, klasikou je vepřové maso s mortadelou a parmazánem. Skvěle chutnají i se špenátem, sýrem, kuřecím masem, lososem, nebo dokonce s mixovanými fazolemi.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic
Všehochuť /27.06.19
Dančí svíčková

Dančí svíčková

Maso z daňka nám chutná víc než srnčí.

Vlasta Jiřková, Havlíčkův Brod

Všehochuť /06.11.15
Jelení pečeně se závinem

Jelení pečeně se závinem

Petra Drobečková, Kolín

Všehochuť /01.01.18
Klášterní pochoutka

Klášterní pochoutka

K pivu naprosto geniální.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /30.05.13
Kotlety z jednoho pekáče

Kotlety z jednoho pekáče

Výhodou je, že vše připravíš, nandáš do pekáče a už se nemusíš ...

Všehochuť /12.03.15
Pivní guláš

Pivní guláš

Jako nápoj k němu samozřejmě patří pivo. 

Hana Veselá, Žirovnice 

Všehochuť /27.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu