Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klobásky s fazolemi

Klobásky s fazolemi

4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2824 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 183 g
Tuky 186 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinací klobás, mrkve, fazo­lí a celeru jsem vytvoříte dokonale sytý kotlík plný chuti. K zahuštění použijte fazole v plechovce, celý pokrm tak budete mít hotový do půl hodiny. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nebo klasická
mrkev 3 ks
řapíkatý celer 4 ks
fazole 2 konzervy
slité
vývar kuřecí 400 ml
nebo zeleninový
hořčice dijonská 1 PL
sůl
pepř
na dochucení
petrželka hrst

Postup

1

V široké pánvi s poklicí rozpalte olej. Z čerstvých klobás vytlačte obsah do pánve. Pokud používáte tepelně opracovanou, klasickou, klobásu, nakrakrájejte ji na kousky a vhoďte do pánve a občasného zamíchání pět minut lehce opékejte, dokud po všech stranách nezhnědnou.
 

2

Přidejte najemnou pokrájenou cibulku, kolečka mrkve, nasekaný celer (kromě lístků) a pět minut opékejte; cibule by měla zesklovatět. Vsypte fazole, promíchejte a zalijte vývarem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přikryjte a deset až patnáct minut vařte, aby mrkev změkla.

 

3

Přimíchejte hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolte a opepřete. (Teď můžete jídlo až na dva měsíce zamrazit). Podávejte horké s křupavým chlebem, jímž vytřete omáčku.

Komentáře

03.09.2007 17:42
Recept se nachází v č.11/05, str.9
03.12.2007 19:53
Vřele doporučuji tento recept. Rychlá a jednoduchá příprava a výborná chuť. Nebojte se přidat větší množství mrkve i celeru než doporučuje recept. Dobrá je baby karotka. Opravdu velmi chutné jídle zvlášt pro nynější chladné dny.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč