Reklama
Telecí vrabec se špenátem
Fotogalerie:

Telecí vrabec se špenátem

Anna Veselá
Anna Veselá
Žďár nad Sázavou

Výborná delikatesa, kterou zapij sklenkou piva.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 600 g telecí maso
  • 2 cibule
  • 6-8 stroužků česnek
  • 1 sklenička pivo
  • dle chuti sůl, pepř, kmín
  • 400 g špenát
  • 2 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • trochu smetana
  • 5 lžic mléko
  • 1 lžíce hladká mouka
  • na dochucení sůl, pepř, česnek

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky asi 3x3 cm. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Vše promícháme, přidáme koření a necháme odležet nejlépe přes noc.
  2. Druhý den vložíme maso na rozpálený olej a osmažíme ze všech stran. Podlijeme pivem a dusíme do změknutí. Můžeme během přípravy podlévat vodou.

  3. Nakonec uděláme klasickým způsobem špenát. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

  4. Tip : Místo telecího masa můžeš použít i hovězí, ale prodlouží se doba přípravy.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí nugety

Kuřecí nugety

Kedlubna a kuře jsou skvělí kamarádi. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /01.06.15
Kuřátka v hnízdě

Kuřátka v hnízdě

Z těchto kuřátek mají radost nejen děti, ale i dospělí. Je to takové veselé vítání ...

Všehochuť /28.03.13
Kořeněné hovězí nudličky s knedlíkem

Kořeněné hovězí nudličky s knedlíkem

Máš-li málo knedlíků, nastav je vajíčkem.
Libuše Hlaváčová, Brno
Všehochuť /06.05.11
Kuřecí roláda s bramborovou kaší

Kuřecí roláda s bramborovou kaší

Kaše by měla mít hedvábnou strukturu.

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /12.04.17
Vepřové plátky na mrkvi

Vepřové plátky na mrkvi

Kombinace mrkve a špenátu je chutná.
Renata Slavíčková, Velké Popovice
Všehochuť /23.12.11
Václavková polévka

Václavková polévka

Takto zpracovávám podzimní houby.
Eliška Nováková, Turnov
Všehochuť /17.01.10
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama