Reklama
Telecí pečené s mrkvičkou
Fotogalerie:

Telecí pečené s mrkvičkou

Blanka Weissová

Olomouc

Jedinečná lahůdka.

Blanka Weissová, Olomouc

Ingredience

  • 4 plátky telecí kýta
  • trocha soli a pepře
  • 100 g plátky anglické slaniny
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 svazek mladá mrkev
  • na podlévání horká voda
  • 1 lžička jablečný ocet
  • 1 lžíce hnědý cukr
  • 1 hrst zelené bylinky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Plátky masa omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Poklademe plátky slaniny a doprostřed položíme kousky jarní cibulky. Jednotlivé plátky svineme jako roládu a svážeme režnou nití.

  2. Roládky zprudka osmahneme na olivovém oleji ze všech stran, přeneseme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlévání při 180 °C asi 50 minut. Zatím očistíme mrkev, nakrájíme ji na větší kousky a spolu se zbylou cibulkou přidáme k masu. Pečeme ještě dalších 50 minut při snížené teplotě na 160 °C, dokud není maso úplně měkké.

  3. Před dopečením ochutíme vypečenou šťávu octem a mrkev posypeme hnědým cukrem. Necháme v troubě zkaramelizovat. Z masa odstraníme nitě a nakrájíme ho na plátky. Podáváme s opečenými brambůrky.

Tip redakce

K mrkvičce můžeš přidat na klínky nakrájené šalotky.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu Barbory Slané z Prahy
Všehochuť /23.02.18
Labužníkovo kolínko

Labužníkovo kolínko

Česnekem nešetři!

Podle receptu Aleny Frenclové z Praha

Všehochuť /18.02.19
Pikantní panenka s gratinovanými brambory

Pikantní panenka s gratinovanými brambory

Jednoduché, výborné!

Pavlína Motáková, Mělník

Všehochuť /27.03.12
Grilovaný losos s báječnými dipy

Grilovaný losos s báječnými dipy

Losos sám je báječnou pochoutkou, dipy mu ale dodají šmrnc.
Olga Zednářová, Děčín
Všehochuť /15.12.10
Pečený paprikový guláš

Pečený paprikový guláš

Připravila jsem ho podle receptu od kolegyně.
Jiřina Vosmíková, Brno
Všehochuť /26.10.11
Kuřecí  na bylinkách

Kuřecí na bylinkách

Lehký oběd, na kterém si pochutnáš!
Hana Kotková, Liberec
Všehochuť /07.11.08
 

Nejnovější

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov
Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
Pravé krkonošské kyselo

Pravé krkonošské kyselo

Alena Gebauerová, Praha

Škola vaření /18.02.20
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Podle receptu Pavla Veselého z Třince

Škola vaření /18.02.20
Barevná omeleta

Barevná omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /18.02.20
Pikantní směs s vejci

Pikantní směs s vejci

Skoro bez nádobí

Helena Slezová, Chrudim

Vaříme express /18.02.20
Kachní stehna po šumavsku

Kachní stehna po šumavsku

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama