Reklama
Telecí pečené s mrkvičkou
Fotogalerie:

Telecí pečené s mrkvičkou

Blanka Weissová

Olomouc

Jedinečná lahůdka.

Blanka Weissová, Olomouc

Ingredience

  • 4 plátky telecí kýta
  • trocha soli a pepře
  • 100 g plátky anglické slaniny
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 svazek mladá mrkev
  • na podlévání horká voda
  • 1 lžička jablečný ocet
  • 1 lžíce hnědý cukr
  • 1 hrst zelené bylinky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Plátky masa omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Poklademe plátky slaniny a doprostřed položíme kousky jarní cibulky. Jednotlivé plátky svineme jako roládu a svážeme režnou nití.

  2. Roládky zprudka osmahneme na olivovém oleji ze všech stran, přeneseme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlévání při 180 °C asi 50 minut. Zatím očistíme mrkev, nakrájíme ji na větší kousky a spolu se zbylou cibulkou přidáme k masu. Pečeme ještě dalších 50 minut při snížené teplotě na 160 °C, dokud není maso úplně měkké.

  3. Před dopečením ochutíme vypečenou šťávu octem a mrkev posypeme hnědým cukrem. Necháme v troubě zkaramelizovat. Z masa odstraníme nitě a nakrájíme ho na plátky. Podáváme s opečenými brambůrky.

Tip redakce

K mrkvičce můžeš přidat na klínky nakrájené šalotky.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí ragú v listovém těstě

Kuřecí ragú v listovém těstě

Křupavou ‚‚pokličku‘‘ z těsta přikusujeme. Hana Strouhalová, Brno
Všehochuť /03.02.16
Kuřecí prsíčko se žampiony a kaší

Kuřecí prsíčko se žampiony a kaší

Na talíři vypadá dobře a chutná ještě líp, zkus to také! V sezoně hub ...

Všehochuť /30.09.13
Lovecká hovězí pečeně

Lovecká hovězí pečeně

Naložením maso zkřehne a nasaje vůni.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /08.11.13
Roláda z mletého masa

Roláda z mletého masa

Můžeme okořenit podle vlastní chuti.

Helena Macková, Vsetín

Všehochuť /08.12.14
Vepřové plátky se zakysanou smetanou

Vepřové plátky se zakysanou smetanou

Chuťové buňky zajásají!

Tereza Hájková, Ostrava-Hrabůvka

Všehochuť /14.05.13
Panenka s kaštanovou náplní

Panenka s kaštanovou náplní

Kaštany jsou do nádivek ideální.

Marie Šmejkalová, Hradec Králové

Všehochuť /25.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu