Reklama
Reklama
Sýrové chipsy s tvarohovým krémem
Fotogalerie:

Sýrové chipsy s tvarohovým krémem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Drahomíra Stará, Orlová

Ingredience

  • 250 g měkkého polotučného tvarohu
  • šťáva z 1 limety nebo citronu
  • 1 zralé avokádo
  • 1 stroužek česneku
  • podle potřeby sůl
  • 1 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce nasekaného koriandru
  • CHIPSY:
  • 100 g čedaru
  • 100 g eidamu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Tvaroh ochutíme polovinou šťávy z limety a vyšleháme. Avokádo podélně rozkrojíme a odstraníme pecku. Dužinu vydlabeme a překrájíme na kousky, které pokapeme zbylou šťávou. Přidáme utřený česnek, osolíme, posypeme petrželkou a koriandrem a rozmixujeme. Nakonec vmícháme ochucený tvaroh. Dáme do chladu.

  2. Oba sýry nastrouháme na jemné nudličky a promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem a sýr nasypeme do tvaru osmi koleček. V troubě vyhřáté na 150 °C necháme rozpustit, asi 10–15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme sýry zase ztuhnout. Tuhá kolečka rozlomíme a podáváme s vychlazeným krémem.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadívané telecí hrudí

Nadívané telecí hrudí

Připraveno podle receptu Jany Moravcové z Jihlavy
Všehochuť /14.03.18
Filátko z candáta s bramborovou  slámou

Filátko z candáta s bramborovou slámou

Maso z candáta je velmi jemné, máme ho mnohem raději než kapra a dáváme mu přednost i o...
Všehochuť /22.07.12
Vepřová kotleta s dýní Hokaido a zeleninou

Vepřová kotleta s dýní Hokaido a zeleninou

Dýně si sám pěstuji na zahrádce a vždy se těším, až začnou dozrávat.

Jiří ...

Všehochuť /03.10.14
Krabí závitky

Krabí závitky

Výborné hlavní jídlo, za které tě rodina určitě pochválí.
Kateřina ...
Všehochuť /23.12.11
Stehýnka na červeném víně

Stehýnka na červeném víně

Je to můj vlastní recept, příteli chutnal, takže určitě vyzkoušejte.

Kateřina ...

Všehochuť /04.05.12
Masové lasagne

Masové lasagne

Zdeňka Polanská, Vsetín

Všehochuť /04.02.18
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama