Reklama
Svíčková z kuřete
Fotogalerie:

Svíčková z kuřete

Ilona Karlová

Světlá nad Sázavou

Lahůdka pro ty, kteří nemají rádi hovězí.

Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Ingredience

  • 1 kuře
  • 50 g špek
  • trocha soli a pepře
  • 50 g olej
  • 50 g máslo
  • 1 mražená směs pod svíčkovou
  • 1 malá cibule
  • 1 bobkový list
  • 5 zrnek nové koření
  • 5 zrnek celý pepř
  • 1-2 lžíce hladká mouka
  • 200 ml zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté a kůže zbavené kuře rozdělíme na čtyři díly. Prošpikujeme je špekem, osolíme,
 opepříme a na rozpáleném tuku (půl oleje a půl másla) z obou stran necháme
maso zatáhnout.


  2. Přendáme je na talíř a na zbylém tuku necháme  zpěnit cibulku.
Přidáme mraženou zeleninovou směs pod svíčkovou a orestujeme ji. Maso dáme do pekáče, přidáme zeleninu,  bobkový list, zrnka pepře a nového
koření.

  3. Kuře podlijeme horkou vodou a dáme péct. 
Pečeme při 200 °C asi hodinu. Potom maso odložíme stranou,
z omáčky vyndáme všechny kuličky a bobkový list. Zeleninu se šťávou
rozmixujeme a dáme ji do hrnce. Podle potřeby přidáme vodu a chvilku povaříme. 4. Smícháme mouku se zakysanou smetanou a omáčku zahustíme. Bude-li málo
nakyslá, přidáme trochu citronové šťávy nebo horkého octa.
Podáváme s houskovým knedlíkem.


Pošli recept! 11/2013 (7.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí stehna v mrkvi

Kuřecí stehna v mrkvi

Nejvíce nám chutnají s rýží na karí. Marcela Zmatlíková, Stará Paka
Všehochuť /08.04.15
Stehýnka na medu

Stehýnka na medu

Nejlepší jsou s rýží nebo s hranolky.

Zdeňka Vítová, Staré Křečany

Všehochuť /03.10.13
Těstovinová bašta

Těstovinová bašta

Hlíva chutná skvěle i v těstovinách. Koření jí dá správnou vůni!
Lenka...
Všehochuť /02.07.09
Vepřové plátky s hruškami

Vepřové plátky s hruškami

Omáčky všeho druhu jsou u nás žádané.

Kamila Slováčková, Jičín

Všehochuť /28.09.14
Klopsy s cuketou

Klopsy s cuketou

Šalvěj dodá nádhernou vůni.

Tereza Neumannová, Plzeň

Všehochuť /26.10.13
Kuřecí steak s pečenou řepou

Kuřecí steak s pečenou řepou

Moje oblíbená variace chutí.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /12.08.14
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama