Reklama
Svíčková z kuřete
Fotogalerie:

Svíčková z kuřete

Ilona Karlová

Světlá nad Sázavou

Lahůdka pro ty, kteří nemají rádi hovězí.

Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Ingredience

  • 1 kuře
  • 50 g špek
  • trocha soli a pepře
  • 50 g olej
  • 50 g máslo
  • 1 mražená směs pod svíčkovou
  • 1 malá cibule
  • 1 bobkový list
  • 5 zrnek nové koření
  • 5 zrnek celý pepř
  • 1-2 lžíce hladká mouka
  • 200 ml zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté a kůže zbavené kuře rozdělíme na čtyři díly. Prošpikujeme je špekem, osolíme,
 opepříme a na rozpáleném tuku (půl oleje a půl másla) z obou stran necháme
maso zatáhnout.


  2. Přendáme je na talíř a na zbylém tuku necháme  zpěnit cibulku.
Přidáme mraženou zeleninovou směs pod svíčkovou a orestujeme ji. Maso dáme do pekáče, přidáme zeleninu,  bobkový list, zrnka pepře a nového
koření.

  3. Kuře podlijeme horkou vodou a dáme péct. 
Pečeme při 200 °C asi hodinu. Potom maso odložíme stranou,
z omáčky vyndáme všechny kuličky a bobkový list. Zeleninu se šťávou
rozmixujeme a dáme ji do hrnce. Podle potřeby přidáme vodu a chvilku povaříme. 4. Smícháme mouku se zakysanou smetanou a omáčku zahustíme. Bude-li málo
nakyslá, přidáme trochu citronové šťávy nebo horkého octa.
Podáváme s houskovým knedlíkem.


Pošli recept! 11/2013 (7.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí řízky v hermelínu

Kuřecí řízky v hermelínu

Pochutnej si na masu provoněném rumem, sýrem i jablkem! Jitka Pokorná, Jihlava ...
Všehochuť /02.07.09
Hovězí pečeně s rajskou

Hovězí pečeně s rajskou

Připravuji ji obvykle na neděli a všichni se na tuto pochoutku vždy moc ...

Všehochuť /16.12.13
Zimní polévka z ryb a kukuřice

Zimní polévka z ryb a kukuřice

Je opravdu výborná, uvidíš, jak tě zahřeje.

Radana Spilková, Brno

Všehochuť /25.09.16
Vepřové na slanině a houbách s jasmínovou rýží

Vepřové na slanině a houbách s jasmínovou rýží

Jasmínová rýže je chuťově mnohem lepší a rozhodně se vyplatí si za ni připlatit. ...

Všehochuť /04.04.12
Krk z muflona se špenátem a rozmarýnem

Krk z muflona se špenátem a rozmarýnem

Mufloní maso by bez naložení mělo příliš silný pach.

Gita Dlouhá, Olomouc

Všehochuť /18.04.16
Králík po čínsku

Králík po čínsku

Někdy své rodině připrav slavnostní jídlo. Jen tak, pro radost. Uvidíš, jak jim bude ...
Všehochuť /20.11.12
 

Nejnovější

Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny
Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
Polévka z dýně hokkaido

Polévka z dýně hokkaido

Irena Drdlíková, Most

Za pár korun /20.09.19
Konopný chlebíček

Konopný chlebíček

Miroslava Čiržová, Vávrovice

Škola vaření /20.09.19
Pupek nadivoko

Pupek nadivoko

Věra Sklenářová, Praha

Škola vaření /20.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama