Reklama
Švestky ve slanině
Fotogalerie:

Švestky ve slanině

Martina Mináriková
Martina Mináriková
Dvůr Králové n. Labem

Hodí se jako předkrm při grilování na zahradě i na slavnostní tabuli.

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Ingredience

  • Ingredience
  • 250 g (15 plátků) anglická slanina
  • 15 vypeckované švestky
  • 15 spařené a oloupané mandle

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na každý plátek slaniny položíme jednu vypeckovanou švestku‚ do které jsme předem vložili mandli, a zabalíme do ruličky.

  2. Všechny takto připravené roládky naskládáme na pekáč nebo na alobalový grilovací tácek.

  3. Pokud grilujeme venku‚ opékáme švestky rychle‚ tato chuťovka se proto hodí na úvod grilování‚ kdy ještě uhlí hodně sálá. Pokud pečeme v troubě‚ dáme švestky také pod gril. Slanina se rychleji opeče a švestky přitom zůstanou téměř čerstvé.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřátko v zelenině

Kuřátko v zelenině

Šťáva z masa se vsákne do přílohy. Jan Drhota, Havlíčkův Brod
Všehochuť /04.04.16
Kefírové lívanečky

Kefírové lívanečky

Chutnají nám teplé i studené jako dezert.
Petra Veihandová, Černčice
Všehochuť /18.12.09
Biftek s hermelínem

Biftek s hermelínem

Nejlepší přílohou jsou hranolky. 

Kateřina Cibulková, Řevnice 

Všehochuť /27.02.12
Kuřecí řízky s nádivkou

Kuřecí řízky s nádivkou

Velká dobrota, kterou mohu jen doporučit. 

Blanka Jirásková, Tachov

Všehochuť /30.07.16
Paštikové dortíčky k vínu

Paštikové dortíčky k vínu

Mám ráda, když se chutě vhodně kombinují.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /04.02.13
Králičí filety s rajčatovou omáčkou

Králičí filety s rajčatovou omáčkou

Králičí maso ocení všichni, kdo drží dietu.
Lucie Čermáková, Olomouc
Všehochuť /24.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu