Reklama
Švestky a jablka v pečeném bůčku
Fotogalerie:

Švestky a jablka v pečeném bůčku

Jana Remková

Orlová

Neobvyklá kombinace, která tě dostane.

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • 100 g sušené švestky
  • 2 kyselejší jablka
  • 1 lžíce cukr
  • šťáva z 1 citronu
  • 5 lžic strouhanka
  • 1,5 kg vepřový bůček vcelku
  • 3 ks mrkev
  • 1/4 ks celer
  • sůl podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle orestujeme cibuli, přidáme švestky a jablka. Po 5 minutách přidáme cukr, šťávu z citronu a strouhanku.

  2. V bůčku uděláme kapsu, osolíme, naplníme ji švestkovou směsí a spíchneme špízovými jehlami. Bůček přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou zeleninu, zbytek směsi, zastříkneme vodou a dáme do trouby. Pečeme při 200 °C asi hodinu a půl.

  3. Poctivě podléváme a po půl hodině stáhneme. Maso vyndáme, zeleninu propasírujeme, maso nakrájíme, přelijeme šťávou a podáváme s bramborem.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paella s krevetami

Paella s krevetami

Nemám ráda vepřovou s knedlíkem ani omáčky. Pochutnávám si raději ...
Všehochuť /10.06.13
Steak z jater s opečenou cibulkou

Steak z jater s opečenou cibulkou

Rychlá večeře pro milovníky jater.
Michaela Ferjani, Olomouc
Všehochuť /23.10.12
Králík na medvědím česneku

Králík na medvědím česneku

Čerstvé bylinky jsou výraznější než sušené.

Zuzana Oldřichová, Slavonice

Všehochuť /25.03.15
Kuličky s kuskusem

Kuličky s kuskusem

Zajímavou chuť tomuto pokrmu dodává karí. 

Hana Bílá, České Budějovice

Všehochuť /25.02.16
Vepřová krkovice se šunkou a hermelínem

Vepřová krkovice se šunkou a hermelínem

Vepřová krkovice plněná šunkou a hermelínem, smažená ve vaječném těstíčku.

Pavel ...

Všehochuť /18.09.12
Kachna na zelí s jablky

Kachna na zelí s jablky

Patří mezi naše slavnostní jídla.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Všehochuť /18.07.15
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama