Reklama
Sváteční roládky
Fotogalerie:

Sváteční roládky

Hana Šátralová

Praha

Je možné přibalit i plátek šunky.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 4 plátky toastový chléb světlý i tmavý
  • 100 g měkký tvaroh
  • 100 g tavený sýr
  • 1 pomazánkové máslo
  • sůl a pepř podle chuti
  • 16 ks velké olivy
  • Na ozdobu:
  • 1 snítka petrželka
  • 1 mrkev
  • trocha tvrdého sýra
  • 1 červená paprika

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z chleba odřízneme tvrdé okraje a válečkem ho rozválíme na tenké plátky.

  2. Tvaroh, tavený sýr a pomazánkové máslo utřeme na hladký krém, osolíme a trochu opepříme.

  3. Plátky položíme na kousky alobalu, potřeme je krémem (část krému si necháme na potření rolády), k delšímu okraji položíme do řady olivy a pomocí alobalu stočíme. Roládky vychladíme v lednici (nejlépe do druhého dne).

  4. Potom je potřeme zbytkem krému a posypeme nastrouhaným sýrem, nastrouhanou mrkví, nasekanou petrželkou a paprikou. Vznikne tak více druhů. Potom krájíme. V osoleném krému dobře vynikne chuť oliv, můžeme přidat i jiné přísady, třeba feferonku. Nakonec připíchneme párátko.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku
Všehochuť /16.08.18
Řízky v medové marinádě

Řízky v medové marinádě

Čerstvý rozmarýn se dá v průběhu celého roku koupit např. v Albertu.

Katka ...

Všehochuť /14.12.12
Polentové knedlíky s houbovo-masovým gulášem

Polentové knedlíky s houbovo-masovým gulášem

Ohříváme je v pánvi na oleji nebo v troubě jen tak.

Veronika a Martin...

Všehochuť /09.05.15
Špenátový krém s lososem

Špenátový krém s lososem

Můj syn ho miluje. A pak že děti nejedí špenát!
Jana Šrámčíková,
...
Všehochuť /08.12.10
Srnčí závitky

Srnčí závitky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /06.10.19
Vepřová pečeně s jablky

Vepřová pečeně s jablky

Díky vínu a jablkům má jemně navinulou chuť, rozinky zase dodají nasládlý akcent.

...
Všehochuť /16.11.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu