Je možné přibalit i plátek šunky.
Hana Šátralová, Praha
Ingredience
- 4 plátky toastový chléb světlý i tmavý
- 100 g měkký tvaroh
- 100 g tavený sýr
- 1 pomazánkové máslo
- sůl a pepř podle chuti
- 16 ks velké olivy
- Na ozdobu:
- 1 snítka petrželka
- 1 mrkev
- trocha tvrdého sýra
- 1 červená paprika
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z chleba odřízneme tvrdé okraje a válečkem ho rozválíme na tenké plátky.
-
Tvaroh, tavený sýr a pomazánkové máslo utřeme na hladký krém, osolíme a trochu opepříme.
-
Plátky položíme na kousky alobalu, potřeme je krémem (část krému si necháme na potření rolády), k delšímu okraji položíme do řady olivy a pomocí alobalu stočíme. Roládky vychladíme v lednici (nejlépe do druhého dne).
-
Potom je potřeme zbytkem krému a posypeme nastrouhaným sýrem, nastrouhanou mrkví, nasekanou petrželkou a paprikou. Vznikne tak více druhů. Potom krájíme. V osoleném krému dobře vynikne chuť oliv, můžeme přidat i jiné přísady, třeba feferonku. Nakonec připíchneme párátko.