Nejlepší je s dobře vychlazeným pivem.
Richard Jakl, Sokolov
Ingredience
- 50 g sádlo
- 2 cibule
- 100 g anglická slanina
- 500 g křimické kysané zelí
- kuřecí díly z 1/2 kuřete
- sůl podle potřeby
- trocha kmínu
- 7 ks brambory
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s na kostičky pokrájenou anglickou slaninou. Vše rozložíme do zapékací mísy či malého pekáčku. Přidáme pokrájené‚ lehce vymačkané kysané zelí a na ně položíme osolené a okmínované kuřecí díly (stehýnka, čtvrtky nebo i celou půlku). Kolem dokola položíme na poloviny rozkrojené oloupané a osolené brambory. Můžeme přidat trochu vody se šťávou ze zelí. Zakryjeme alobalem.
-
Dáme asi na 30 minut péct do vyhřáté trouby. Vyzkoušíme‚ zda jsou brambory již měkké, a poté mísu odkryjeme a necháme 15 minut zapéct dozlatova.