Reklama
Středověké kuře v obležení
Fotogalerie:

Středověké kuře v obležení

Richard Jakl

Sokolov

Nejlepší je s dobře vychlazeným pivem.

Richard Jakl, Sokolov

Ingredience

  • 50 g sádlo
  • 2 cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 500 g křimické kysané zelí
  • kuřecí díly z 1/2 kuřete
  • sůl podle potřeby
  • trocha kmínu
  • 7 ks brambory

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s na kostičky pokrájenou anglickou slaninou. Vše rozložíme do zapékací mísy či malého pekáčku. Přidáme pokrájené‚ lehce vymačkané kysané zelí a na ně položíme osolené a okmínované kuřecí díly (stehýnka, čtvrtky nebo  i celou půlku). Kolem dokola položíme na poloviny rozkrojené oloupané a osolené brambory. Můžeme přidat trochu vody se šťávou ze zelí. Zakryjeme alobalem.

  2. Dáme asi na 30 minut péct do vyhřáté trouby. Vyzkoušíme‚ zda jsou brambory již měkké, a poté mísu odkryjeme a necháme 15 minut zapéct dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Aspik z uzené makrely a krevet

Aspik z uzené makrely a krevet

Předvařené krevety kupuji v supermarketu. Libuše Jelínková, Prostějov
Všehochuť /16.01.16
Vepřové závitky se zelím

Vepřové závitky se zelím

Jsou nejen dobré, ale díky kysanému zelí i zdravé. Máme je nejraději s bramboráčky.
...
Všehochuť /20.08.08
Kuře na karí s ananasem

Kuře na karí s ananasem

Zbožňuje ho moje dcera, mohla by to jíst denně.
Eva Rejchrtová, Hradec Králové
Všehochuť /28.02.10
Kuličky v rajčatové omáčce

Kuličky v rajčatové omáčce

Kombinaci mletého masa a rajčatové omáčky prostě milujeme.
Všehochuť /29.07.13
Grilovaná žebírka

Grilovaná žebírka

Marinádu si udělejte podle vlastních potřeb a chutí.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /19.06.13
Kuře v černém pivě

Kuře v černém pivě

Recepty s černým pivem nikdy nezklamou.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /19.02.13
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama