Štika na smetanové omáčce
Fotogalerie:

Štika na smetanové omáčce

Martina Lednická

Vodňany

Štiku podávej vždy s omáčkou, je suchá.

Martina Lednická, Vodňany

Ingredience

  • 1 (1,5 - 2 kg) střední štika
  • trocha bílého pepře
  • podle chuti sůl
  • trocha citronové šťávy
  • trocha olivového oleje
  • máslo na smažení
  • 250 ml smetana
  • špetka muškátového oříšku
  • 300 ml bílé víno
  • 3 lžíce hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Štiku naporcujeme na podkovy‚ opepříme‚ osolíme‚ pokapeme citronovou šťávou‚ ale ne moc‚ aby se nám při pozdějším vaření nesrazila omáčka. Pak kousky obalíme v hladké mouce.

  2. Na oleji opečeme rybu z obou stran dozlatova a přidáme plátek másla pro vylepšení chuti. Podkovy odkládáme do zapékací mísy. Z výpeku připravíme omáčku – zalijeme jej smetanou‚ přidáme muškátový oříšek, víno a podle potřeby dohustíme moukou.

  3. Podkovy zalijeme touto omáčkou a dáme na 10 minut prohřát do trouby při teplotě 180 °C. Chutě se tak krásně spojí. Podáváme s vařenými brambory nebo hranolky.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plátky na víně s rajčatovým salátem

Plátky na víně s rajčatovým salátem

Když dáš jako přílohu salát, je jídlo dietnější a také svátečnější. Mirka ...
Všehochuť /19.11.10
Podzimní překvapení

Podzimní překvapení

Neboj se vařit z vnitřností, dají se z nich udělat dobroty.

Otto Plášek, Brno

...
Všehochuť /11.11.15
Hovězí vývar s vejcem

Hovězí vývar s vejcem

Uvař rodině silnou polévku plnou vitaminů.
Renata Slavíčková, Praha
Všehochuť /09.11.10
Husí stehno se šouletem

Husí stehno se šouletem

Je výborné i s plátkem uzeného masa.
Blanka Máchalová, Praha
Všehochuť /17.11.14
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
Domácí závitky

Domácí závitky

Večeře podle mých představ.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /31.08.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama