Reklama
Stifado
Fotogalerie:

Stifado

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Stifado

Honza a Hana Matějovští, Praha

Ingredience

  • 1kg hovězí kližka
  • 1 velká cibule
  • 200ml voda
  • 1 konzerva nakládaná rajčata
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 sklenice nakládané cibulky
  • 2+3 stroužky česnek
  • 3 lžíce olivový olej
  • 200ml suché červené víno
  • trocha sůl, pepř, skořice
  • Koření
  • 4-5 kuliček nové koření
  • 4-5 hřebíček
  • 5-6 kuliček celý pepř
  • špetka oregano
  • 3-4 bobkové listy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

190 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli a česnek nasekaný na plátky. Přidáme na kostky pokrájené maso a zprudka opečeme. 

  2. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájená nakládaná rajčata, protlak, trochu vody, červené víno, koření a v papiňáku dusíme 15–20 minut. Pokud budeme dusit v normálním hrnci, musíme počítat asi dvě hodiny, než maso změkne. 

  3. Na závěr vaření přidáme do jídla promyté nakládané malé cibulky. Hotové stifado podáváme nejlépe s čerstvou bílou bagetou. 

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí tatarák

Domácí tatarák

Pochoutku dělám při zvláštních příležitostech. Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /07.11.13
Zelné závitky

Zelné závitky

Můžeš použít jak vepřové, tak hovězí maso, nejlepší je ale oba druhy smíchat.

...

Všehochuť /14.02.16
Vepřová krkovice na smetaně

Vepřová krkovice na smetaně

Výborný víkendový oběd.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Všehochuť /16.11.12
Sýrové chipsy s tvarohovým krémem

Sýrové chipsy s tvarohovým krémem

Drahomíra Stará, Orlová

Všehochuť /28.03.18
Špenátové lívance s brynzou

Špenátové lívance s brynzou

Recept jsme si dovezli z jarních prázdnin ve Vysokých Tatrách.


Alžběta Kondlerová, ...

Všehochuť /27.03.17
Kapustová sekaná

Kapustová sekaná

Je výborná a dá se snadno ohřát v mikrovlnce.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Všehochuť /14.06.14
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama