Reklama
Stehýnka na šalvěji
Fotogalerie:

Stehýnka na šalvěji

Lucie Strakošová
Lucie Strakošová
Trnávka

Bílé víno vše zjemní, maso je báječné. 

Lucie Strakošová, Trnávka 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 2 králičí zadní stehna
  • trocha sůl a pepř
  • 20g uzený špek
  • 1 velká cibule
  • 6 stroužek česneku
  • 200ml bílé víno
  • 2 lžičky hořčice
  • 6 lístků šalvěj
  • trocha mouka

Doba přípravy

80 minut

Počet porcí

2

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka osolíme a opepříme‚ v pekáčku vyškvaříme kostičky špeku dokřupava‚ vložíme králíka a z obou stran opečeme dozlatova. 

  2. Maso dáme stranou a přidáme orestovat plátky cibule‚ po chvíli přidáme plátky česneku‚ podlijeme bílým vínem. Králíka vrátíme zpět‚ potřeme hořčicí smíchanou s nasekanou šalvějí a dáme péct do trouby asi na 45 minut. Pekáček vyjmeme‚ šťávu rozmixujeme, podle potřeby zahustíme lehce moukou, prohřejeme a dochutíme. 

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí stehýnka s medem

Kuřecí stehýnka s medem

Omáčka je ostřejší a sladkokyselá, moc dobrá. Jaroslava Beranová, Opava
Všehochuť /01.10.14
Brynzové pirohy

Brynzové pirohy

Vaření mě opravdu baví, a i když to tak na první pohled nevypadá, mnoho věcí už ...

Všehochuť /24.03.14
Králík na sušených houbách

Králík na sušených houbách

Houby dodají jemnému masu výraznou chuť.
Jiřina Kohoutová, Kostelec nad Labem
Všehochuť /14.11.11
Králík na bílém víně

Králík na bílém víně

Králičí maso je díky slanině šťavnatější.

Leona Moravcová, Třebíč

Všehochuť /07.06.15
Zapečená treska v sýru

Zapečená treska v sýru

Mám ráda ryby na jakýkoli způsob a zapečené obzvlášť.
Lucie Kafková, ...
Všehochuť /09.04.09
Zimní polévka z ryb a kukuřice

Zimní polévka z ryb a kukuřice

Je opravdu výborná, uvidíš, jak tě zahřeje.

Radana Spilková, Brno

Všehochuť /25.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu