Reklama
Stehýnka na červeném víně
Fotogalerie:
 

Stehýnka na červeném víně

Kateřina Pálinkášová
Kateřina Pálinkášová
Karviná

Je to můj vlastní recept, příteli chutnal, takže určitě vyzkoušejte.

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 2 kuřecí zadní čtvrtky
  • 300 ml červené víno polosladké
  • 50 g máslo
  • 100 ml mléko
  • podle chuti koření na pečené kuře
  • 3 ks bobkový list
  • 5 kuliček nové koření celé
  • posle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme a osolíme. Vaříme zhruba 30 minut, dokud nejsou úplně měkké. Pak slijeme vodu, přidáme mléko a máslo a vyšleháme hladkou bramborovou kaši. Osolíme podle chuti.
  2. krok2 Stehýnka omyjeme, dáme do pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a okořeníme kořením na pečené kuře. Podlijeme červeným vínem, přidáme bobkový list a celé koření.
  3. krok3 Vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Po 45 minutách stehna vyjmeme a servírujeme na talíře společně s bramborovou kaší. Můžeme přelít výpekem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bažantí stehýnka

Bažantí stehýnka

Podáváme s rýží a kopečkem brusinek. Monika Prokopová, Liberec
Všehochuť /27.12.11
Kachní pečínka

Kachní pečínka

Zvládne to každý, výsledek je zaručený.

Jan Dostál, Chomutov

Všehochuť /03.07.16
Krůtí roláda

Krůtí roláda

Drůbeží maso máme moc rádi, ale krůtí je nejlepší. Dá se připravit na mnoho ...

Všehochuť /27.11.15
Kuřecí prsa na mrkvi

Kuřecí prsa na mrkvi

Je to jednoduchý a voňavý recept.
Kateřina Riedlová, Stachy
Všehochuť /04.08.11
Kančí s houbami a paprikou

Kančí s houbami a paprikou

Divočina chutná úplně jinak než třeba hovězí. 

Kristýna Suchánková, Liberec

Všehochuť /22.05.12
Žampionová věž

Žampionová věž

Je to netradiční, ale dobrý tip na studený oběd.
Viktoriya Kushcheva, ...
Všehochuť /09.04.09
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama