Reklama
Šťavnatá krkovička
Fotogalerie:

Šťavnatá krkovička

Ivana Černá

Praha

Maso na talíři vydatně polijeme vypečenou šťávou.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 4 plátky vepřová krkovice
  • sůl podle chuti
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • podle chuti zázvor, tymián, petrželka apod.
  • 2 lžíce solamyl
  • 3 lžíce olivový olej
  • 300 g houby dle chuti
  • 200 g cherry rajčátka
  • 4 stroužky česnek
  • trocha vývaru z kostí
  • 50 ml červené víno
  • 1 menší brokolice
  • kousek másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Krkovičku omyjeme a osušíme. Kosti odřízneme na polévku na vývar. Maso mírně naklepeme,  osolíme,  okořeníme, obalíme lehce ve škrobové moučce (nebo v hladké mouce) a opečeme zprudka na rozpáleném oleji.

  2. Do výpeku přidáme pokrájené houby, rajčata a navrch poklademe plátky česneku.  Podlijeme vývarem z kostí a pár minut dusíme doměkka. Poté podlijeme červeným vínem a ještě krátce podusíme.

  3. Nakonec přidáme na růžičky rozebranou omytou brokolici (nebo mrkev či jinou zeleninu), kterou jsme předem chvíli povařili v osolené vodě a poté krátce podusili na másle. Podle potřeby dochutíme.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře ve sladkokyselé omáčce

Kuře ve sladkokyselé omáčce

Šťavnaté proužky kuřecího masa se mísí s kousky ananasu, křehkou brokolicí a mrkví. ...
Všehochuť /05.07.12
Roastbeef

Roastbeef

S čerstvým pečivem a pikantní omáčkou je  doslova božský.

Pavel ...

Všehochuť /30.03.15
Vepřová pečínka na tymiánu

Vepřová pečínka na tymiánu

Brambory krásně nasáknou lahodnou šťávou vypečenou z masa.

Hana Kostelková, Ostrava

Všehochuť /28.10.16
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Mořské řasy doplňují minerály a zlepšují stravitelnost luštěnin.
Pavel ...
Všehochuť /26.03.10
Hermelínová polévka

Hermelínová polévka

Je rychle hotová a nám velice chutná.
Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou
Všehochuť /14.11.11
Maso na hořčicích a klobásách

Maso na hořčicích a klobásách

Je vhodné jako pohoštění pro přátele‚ můžeš se jim věnovat‚ zatímco se oběd či...
Všehochuť /16.12.10
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama