Reklama
Srnčí špízy s jatýrky
Fotogalerie:

Srnčí špízy s jatýrky

Josef Bartušek

Bítovčice

Divočinu mám moc rád, a nejenom v guláši.

Josef Bartušek, Bítovčice

Ingredience

  • 700 g srnčí kýta
  • sůl podle chuti
  • koření divočina
  • 1 lžíce worcesterská omáčka
  • 1 lžíce olej
  • 2-3 cibule
  • 300 g srnčí játra
  • 150 g anglická slanina
  • 3 lžíce kečup

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme na kousky. Zlehka je naklepeme, osolíme, posypeme kořením, pokapeme worcesterskou omáčkou a lžící oleje. Necháme odležet 2–3 hodiny.

  2. Poté plátky napichujeme na špejle střídavě s cibulí nakrájenou na plátky, játry a slaninou. Špízy ze všech stran opečeme na oleji. Krátce před dohotovením přidáme kečup. Podáváme je s opečenými brambory.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (18.11.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní řízky

Pikantní řízky

Maso je po naložení jemné a křehké. Jiřina Řezníčková, Praha
Všehochuť /07.05.16
Pečená brambora s krabím masem a krevetkami

Pečená brambora s krabím masem a krevetkami

Pečená brambora plněná směsí kysané smetany, krabích tyčinek, krevet, špenátu a ...

Všehochuť /26.06.13
Řízečky v listové peřince

Řízečky v listové peřince

Hodí se také jako studená chuťovka. 

Kristýna Faigelová, Brno 

Všehochuť /24.02.12
Dančí medailonky s žampionovou omáčkou

Dančí medailonky s žampionovou omáčkou

Dančí maso si zamilujete.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /20.11.12
Segedýnské kotletky

Segedýnské kotletky

Toto jídlo tě nadchne svojí výbornou chutí a jednoduchou přípravou.

Marie Šulová, ...

Všehochuť /08.06.13
Jehněčí kotlety na víně

Jehněčí kotlety na víně

Víno i jehněčí k Velikonocům patří. Proč je neskloubit do jednoho ...
Všehochuť /01.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu