Reklama
Srnčí medailonky
Fotogalerie:

Srnčí medailonky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborná minutka z kýty...

Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 300–400 g srnčí zadní kýty
  • 2 lžíce oleje
  • podle chuti sůl a pepř
  • špetka rozmarýnu a tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 červená cibule
  • 25 g másla
  • 3–4 lžíce brusinek
  • 100 ml vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme. Nakrájíme je na medailonky (asi 3 na 1 porci) a dáme do misky. Zakapeme olejem, posypeme solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem a proložíme plátky česneku. Dáme odležet do druhého dne do lednice.

  2. Pak rozpálíme pánev, odstraníme plátky česneku a medailonky zprudka opečeme. Dáme je stranou a v pánvi orestujeme na nudličky pokrájenou anglickou slaninu a potom plátky cibule. Vmícháme polovinu brusinek, zastříkneme vývarem a necháme redukovat. 

  3. Šťávu dochutíme solí a pepřem a zjemníme máslem. Vrátíme zpět medailonky, prohřejeme a podáváme. Ozdobíme zbylými brusinkami. Nejlepší přílohou jsou opečené brambory.   


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marinovaná králičí stehna na zelí

Marinovaná králičí stehna na zelí

Rychlý, chutný a zdravý oběd. Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /06.04.12
Krůtí kousky s hráškem a kapii

Krůtí kousky s hráškem a kapii

Lahodné krůtí maso ve spojení s hráškem je velmi chutná kombinace.

Otto Plášek, Brno

...
Všehochuť /27.11.12
Pečené kuře s houbovou nádivkou

Pečené kuře s houbovou nádivkou

Někdo říká, že nádivka vytahuje z kuřete šťávu, ale já ji mám moc ráda. Když...

Všehochuť /25.11.15
Tagliatelle s marinovanými vepřovými plátky a fazolkami

Tagliatelle s marinovanými vepřovými plátky a fazolkami

Výborné těstoviny s křehkým a chuťově výrazným masem. Pokud máte rádi pálivé, ...

Všehochuť /02.08.13
Kotlety na lilku s olivami

Kotlety na lilku s olivami

Eliška Janečková, Mělník

Všehochuť /17.09.19
Vepřové s hlávkovým zelí

Vepřové s hlávkovým zelí

Nám chutná s kynutým knedlíkem i brambory.

Marcela Krajčová, Rýmařov

Všehochuť /21.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu