Reklama
Srnčí kýta na švestkách
Fotogalerie:

Srnčí kýta na švestkách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vynikající pochoutka.

Petra Lakomá, Zlín 

Ingredience

  • 700 g srnčí kýta
  • 50 g špek
  • 200 g kořenová zelenina
  • divoké koření, sůl
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce olej
  • 80 g sušené švestky
  • 100 ml červené víno
  • 2 lžíce povidla
  • 50 ml portské víno
  • 50 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Kýtu prošpikujeme a přes noc naložíme do směsi zeleniny, koření a červeného vína. Cibuli zpěníme na tuku, přidáme zeleninu z nálevu a osmažíme dohněda. Vmícháme povidla, zalijeme vývarem a nálevem, vložíme maso a dusíme doměkka. 

  2. Maso vyndáme, vsypeme nakrájené švestky, provaříme, přidáme portské, je-li třeba zahustíme a vaříme 10–15 minut. Omáčku přecedíme, přidáme máslo a krátce povaříme. Dochutíme.

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachní stehno s dýní

Kachní stehno s dýní

Vyzkoušej – výsledek opravdu stojí za to. Šárka Plchová, Brno
Všehochuť /25.06.15
Grilovaná žebírka

Grilovaná žebírka

Marinádu si udělejte podle vlastních potřeb a chutí.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /19.06.13
Losos se špenátem

Losos se špenátem

Nejlepší je teplý, chutná ale i studený.

Petr Jeřábek, Praha

Všehochuť /02.12.15
Hořčičné kotlety

Hořčičné kotlety

Podáváme posypané osmaženou anglickou slaninou.

Andrea Šebístková, Praha

Všehochuť /29.04.15
Voňavá kuřecí prsíčka

Voňavá kuřecí prsíčka

Lenka Veselá, Mariánské Lázně
Všehochuť /12.03.12
Lososové kostky s koprem

Lososové kostky s koprem

Vynikající pochoutka hotová za pár minut.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /20.10.14
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama