Reklama
Srnčí krk
Fotogalerie:

Srnčí krk

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 srnčí krk
  • 2 velké cibule
  • 200 g uzeného špeku
  • 1 l vývaru ze srnčích kostí
  • 1 sáček směsi koření Divočina
  • 1 palice českého česneku
  • dle chuti sůl a pepř
  • 1 lžíce sádla
  • dle potřeby hladká mouka
  • kousek másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Srnčí krk odblaníme a očistíme. Cibuli a slaninu nakrájíme na stejně velké kousky. Do větší pánve si dáme rozehřát lžíci sádla a vložíme nakrájenou cibuli a slaninu a opečeme je dozlatova.

  2. Srnčí krk obalíme v koření a celý vložíme do pánve na opečenou cibuli se slaninou. Smažíme zprudka, aby se maso zatáhlo. Potom krk přendáme do připraveného pomalého hrnce, přidáme vývar, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a zapneme na program HIGH. Připravujeme zcela doměkka asi 5 hodin. Jakmile je maso zcela měkké, tak krk opatrně vyjmeme, a necháme vychladnout, aby se dalo maso obrat od obratlů.

  3. Mezitím šťávu zahustíme tak, že přidáme v troše studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky. Vše společně ponorným mixérem rozmixujeme a následně přecedíme. Omáčku na mírném ohni lehce provaříme asi 10–15 minut. Závěrem dochutíme oříškem másla pro lesk a zjemnění omáčky.

  4. Podáváme s houskovým knedlíkem, opečeným bramborem nebo rýží. Omáčka je opravdu velmi silná a chutná.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marinovaná vepřová pečínka

Marinovaná vepřová pečínka

Dá se jíst i zastudena s křenem, hořčicí a krajíčky tmavého chleba. Karel Tošnar, ...
Všehochuť /31.12.12
Pikantní žebírka

Pikantní žebírka

Hodí se k dobrému pivečku.
Lucie Kirschnerová, Praha
Všehochuť /04.08.11
Dušené na víně s brusinkami

Dušené na víně s brusinkami

Maso takto připravené chutná jako zvěřina. 

Božena Kolářová, Pouště 

...
Všehochuť /24.02.12
Smetanový králík v zelí

Smetanový králík v zelí

Tento recept je velmi rychlý na přípravu a krásně provoní celou kuchyň.

Radka Vacková,...

Všehochuť /03.02.13
Citronové řízky s mátou

Citronové řízky s mátou

Lehké jídlo, které se hodí v letních dnech.

Helena Klásková, Znojmo

Všehochuť /02.09.15
Grilované vepřové plátky

Grilované vepřové plátky

Batáty mají na talíři krásnou oranžovou barvu a nalákají každého.

Jana Kokošková, ...

Všehochuť /27.08.14
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama