Reklama
Srnčí krk
Fotogalerie:

Srnčí krk

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 srnčí krk
  • 2 velké cibule
  • 200 g uzeného špeku
  • 1 l vývaru ze srnčích kostí
  • 1 sáček směsi koření Divočina
  • 1 palice českého česneku
  • dle chuti sůl a pepř
  • 1 lžíce sádla
  • dle potřeby hladká mouka
  • kousek másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Srnčí krk odblaníme a očistíme. Cibuli a slaninu nakrájíme na stejně velké kousky. Do větší pánve si dáme rozehřát lžíci sádla a vložíme nakrájenou cibuli a slaninu a opečeme je dozlatova.

  2. Srnčí krk obalíme v koření a celý vložíme do pánve na opečenou cibuli se slaninou. Smažíme zprudka, aby se maso zatáhlo. Potom krk přendáme do připraveného pomalého hrnce, přidáme vývar, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a zapneme na program HIGH. Připravujeme zcela doměkka asi 5 hodin. Jakmile je maso zcela měkké, tak krk opatrně vyjmeme, a necháme vychladnout, aby se dalo maso obrat od obratlů.

  3. Mezitím šťávu zahustíme tak, že přidáme v troše studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky. Vše společně ponorným mixérem rozmixujeme a následně přecedíme. Omáčku na mírném ohni lehce provaříme asi 10–15 minut. Závěrem dochutíme oříškem másla pro lesk a zjemnění omáčky.

  4. Podáváme s houskovým knedlíkem, opečeným bramborem nebo rýží. Omáčka je opravdu velmi silná a chutná.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený králík se sýrem

Zapečený králík se sýrem

Lahodná šťavnatá dobrota. Lucie Šimčáková, Spytihněv
Všehochuť /30.05.14
Vepřový grill-burger

Vepřový grill-burger

Fast food ti už nikdy nebude chutnat.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.09.15
Králičí stehna na smetaně

Králičí stehna na smetaně

Tento výborný recept mám od maminky, zvládne ho i začátečník.

Kateřina ...

Všehochuť /17.02.16
Mušle s hříbky na víně

Mušle s hříbky na víně

Moje ověřená specialita – dobrou chuť!

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /30.09.16
Kuře plněné sýrem a bazalkou

Kuře plněné sýrem a bazalkou

Voňavé masové kapsy potěší i velké jedlíky. 
Šárka ...
Všehochuť /19.01.11
Králičí stehna na víně

Králičí stehna na víně

Trochu vína si nech i na zapití.

Šárka Kvapilová, Olomouc

Všehochuť /12.01.15
 

Nejnovější

Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk
Za pár korun /20.02.20
Zapečené cibule s bešamelem

Zapečené cibule s bešamelem

Podle receptu

Bohdany Kučerkové ze Sušice

Za pár korun /20.02.20
Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Nela Vlčková, Třeboň

Za pár korun /20.02.20
Kuře na česneku a jablkách

Kuře na česneku a jablkách

Iveta Bílková, Kroměříž

Škola vaření /20.02.20
Voňavé řízečky v sezamu

Voňavé řízečky v sezamu

Kristýna Michalcová, Slaný

Vaříme express /20.02.20
Polenta s česnekovým chilli olejem

Polenta s česnekovým chilli olejem

Podle receptu Šárky Piskáčkové z Krnova
Zdravě a chutně /20.02.20
Salát se sušenými olivami

Salát se sušenými olivami

Radka Vodňanová, Liberec

Zdravě a chutně /20.02.20
Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha

Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama