Reklama
Špenátové lívance s brynzou
Fotogalerie:

Špenátové lívance s brynzou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept jsme si dovezli z jarních prázdnin ve Vysokých Tatrách.


Alžběta Kondlerová, Olomouc

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 10 g droždí
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 125 g brynzy
  • dle potřeby bílý jogurt
  • 100 g slaniny
  • dle potřeby sůl a pepř
  • na potření lívanečníku tuk

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr, vejce, sůl a mouku. Utvoříme tak hladké řidší těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.

  2. krok2

    Špenátové listy opereme, dáme do mísy a zalijeme je vařící vodou, ve které je necháme asi 1 minutu stát, potom vodu dobře slijeme, přebytečnou vodu vymačkáme a špenát nasekáme. Pak nasekaný špenát vmícháme do vykynutého těsta, ze kterého smažíme na tukem potřeném lívanečníku lívanečky.

  3. krok3

    Brynzu rozmícháme s asi 70 g bílého jogurtu, aby měla hladkou konzistenci. Slaninu nakrájíme a rozškvaříme na suché pánvi.

  4. Lívanečky podáváme s kopečkem brynzy, posypané kostičkami slaniny. Podle chuti můžeme ještě přisolit nebo připepřit.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí maso na fazolkách

Hovězí maso na fazolkách

Recept máme od kamarádky z Řecka. Monika Puškárová, Frýdek-Místek
Všehochuť /26.10.11
Zeleninový koláč s kabanosem

Zeleninový koláč s kabanosem

Chutný oběd, který se pak dá jíst i zastudena k večeři.

Lucie Polášková, ...

Všehochuť /17.02.15
Vepřový závitek se žampiony  a vejci

Vepřový závitek se žampiony a vejci

Ředkvičky přidané do pekáčku s masem udělají z pokrmu zajímavou jarní baštu. ...
Všehochuť /29.03.12
Kachna na zelí s jablky

Kachna na zelí s jablky

Patří mezi naše slavnostní jídla.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Všehochuť /18.07.15
Hovězí steak na zelenině

Hovězí steak na zelenině

Je to dietní a rychlá úprava masa.
Libuše Hlaváčová, Brno
Všehochuť /04.02.10
Kotleta v česneku a medu

Kotleta v česneku a medu

Nevěděla jsem, co uvařit, tak jsem zkusila tento recept. Všem moc chutnal.

Vladimíra ...

Všehochuť /25.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu