Reklama
Smažený chřest se šunkou a uzeným sýrem
Fotogalerie:

Smažený chřest se šunkou a uzeným sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 16 stonků zeleného chřestu
  • 16 plátků šunky
  • 16 plátků uzeného sýra
  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • 5–6 lžic hladké mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • podle potřeby olej
  • trocha soli
  • špetka pepře
  • špetka muškátového květu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z chřestu odlomíme dřevnaté konce a spodní část stonků oloupeme. Opláchneme je pod tekoucí vodou, rozdělíme na dvě hromádky a svážeme provázkem. Vložíme na pařák a pod pokličkou uvaříme téměř doměkka. Pak chřest vyjmeme, ochladíme v ledové vodě a necháme okapat.

  2. Každý stonek chřestu zabalíme do plátku uzeného sýra a šunky.

  3. V misce vidličkou našleháme vejce, mléko, hladkou mouku a prášek do pečiva na husté těstíčko bez hrudek. Dochutíme solí, špetkou pepře a muškátového květu.

  4. Chřestové rolky namočíme v těstíčku, ihned vložíme do rozehřátého oleje a po všech stranách dozlatova osmažíme. Na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný olej.

  5. Chřestové rolky podáváme horké, s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Tip redakce

Zelený chřest se neloupe celý, stačí jen tužší spodní část.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Játrová pěna na jablkách

Játrová pěna na jablkách

Výborná a rychlá svačinka‚ večeře i oběd‚ záleží jen na příloze ...
Všehochuť /14.06.11
Pečené kuře na jablkách

Pečené kuře na jablkách

Jediným masem, které naše děti s chutí snědí, je kuřecí. A nejraději k němu mají ...
Všehochuť /22.05.13
Sekaná s brokolicí

Sekaná s brokolicí

Ozdoba každého stolu

Podle receptu Miroslava Kouřila z Pece pod ...

Všehochuť /23.06.19
Kuřecí kostky s broskví podlité vínem

Kuřecí kostky s broskví podlité vínem

Víno maso krásně provoní.

Adéla Šmejkalová, Kutná Hora

Všehochuť /13.10.14
Sekaná

Sekaná

Varianta oblíbené sekané z mletého masa.
Kristýna a Tereza Slámovy, Karviná...
Všehochuť /09.03.09
Králík s vypečenou omáčkou

Králík s vypečenou omáčkou

Králíka u nás připravujeme často. Tahle varianta je o něco méně dietnější, zato ...
Všehochuť /29.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu