Reklama
Smažený chřest se šunkou a uzeným sýrem
Fotogalerie:

Smažený chřest se šunkou a uzeným sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 16 stonků zeleného chřestu
  • 16 plátků šunky
  • 16 plátků uzeného sýra
  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • 5–6 lžic hladké mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • podle potřeby olej
  • trocha soli
  • špetka pepře
  • špetka muškátového květu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z chřestu odlomíme dřevnaté konce a spodní část stonků oloupeme. Opláchneme je pod tekoucí vodou, rozdělíme na dvě hromádky a svážeme provázkem. Vložíme na pařák a pod pokličkou uvaříme téměř doměkka. Pak chřest vyjmeme, ochladíme v ledové vodě a necháme okapat.

  2. Každý stonek chřestu zabalíme do plátku uzeného sýra a šunky.

  3. V misce vidličkou našleháme vejce, mléko, hladkou mouku a prášek do pečiva na husté těstíčko bez hrudek. Dochutíme solí, špetkou pepře a muškátového květu.

  4. Chřestové rolky namočíme v těstíčku, ihned vložíme do rozehřátého oleje a po všech stranách dozlatova osmažíme. Na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný olej.

  5. Chřestové rolky podáváme horké, s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Tip redakce

Zelený chřest se neloupe celý, stačí jen tužší spodní část.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vánoční polévka z kapra

Vánoční polévka z kapra

Bez ní si svátky neumíme představit. Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /11.12.15
Krk z muflona se špenátem a rozmarýnem

Krk z muflona se špenátem a rozmarýnem

Mufloní maso by bez naložení mělo příliš silný pach.

Gita Dlouhá, Olomouc

Všehochuť /18.04.16
Vepřová panenka s oříšky

Vepřová panenka s oříšky

Skvělá lahůdka pro slavnostnější příležitosti voní kořením a oříšky.
Milan ...
Všehochuť /29.12.13
Pstruh plněný sýrem s pečenou zeleninou

Pstruh plněný sýrem s pečenou zeleninou

Aneta Morávková, Jíloviště

Všehochuť /03.03.18
Kuřecí plátek se sušenými rajčaty a mozzarellou

Kuřecí plátek se sušenými rajčaty a mozzarellou

Tento recept je jak stvořený pro horké letní dny nebo jako vzpomínka na dovolenou ve ...
Všehochuť /22.09.14
Bažant na víně a houbách

Bažant na víně a houbách

Pro dědečka.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.11.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama