Reklama
Smažené vepřové ledvinky
Fotogalerie:
 

Smažené vepřové ledvinky

David Jílek

Praha
Pokrmy z vnitřností dlouho nepatřily mezi mé favority na jídelníčku. Získaly si mě vlastně až ledvinky připravené na způsob řízků. Jsou jemné a na jazyku se úplně rozplývají.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • 6–7 ledvinky
  • 1/2 l mléko
  • mouka hladká
  • 3 vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ledvinky dobře propláchneme a po délce rozkrojíme.Vyřízneme všechny bílé žilky a nakrájíme je na plátky.
  2. krok2 Máme-li čas, dáme ledvinky do misky a zalijeme na několik hodin mlékem. Pokud spěcháme, stačí propláchnout je vařící vodou, tím je zbavíme výrazného aroma.
  3. krok3 Připravíme si do misek hladkou mouku, rozšlehaná vejce s troškou soli a strouhanku. Ledvinky důkladně osušíme, aby na nich dobře držel trojobal.
  4. krok4
    Plátky ledvin už nesolíme, jen opepříme a opatrně obalujeme. Na pánvi rozpálíme tuk (olej nebo sádlo) a smažíme z každé strany asi 3–4 minuty.
    Osmažené ledvinky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lososové filety a sýrové rizoto

Lososové filety a sýrové rizoto

Věřím, že Vás jemná chuť smetanové rýže s parmezánem nadchne tak jako ...
Všehochuť /07.10.14
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku

Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku

Dobrota pro masožravce.

Zuzana Thořová, Hodkovice nad Mohelkou

Všehochuť /21.10.14
Jelení řízky na smetaně

Jelení řízky na smetaně

Pokud nemáte maso ze zvěřiny, můžete použít i vepřové a chutná to také skvěle.

...

Všehochuť /21.08.13
Vepřová kýta plněná vejci

Vepřová kýta plněná vejci

Vajíčko maso ozdobí a dodá mu na chuti.
Jiřina Kapsová, Mladá Boleslav
...
Všehochuť /18.02.10
 Pirohy na slano

Pirohy na slano

Jsou dobré, jak teplé, tak studené.

Lucie Maléřová, Horní Bečva

Všehochuť /09.07.12
Bramborová roláda

Bramborová roláda

Je to syté jídlo, které se hodí  hlavně jako vydatný zimní oběd. Nejlepší je se ...

Všehochuť /13.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu