Zajímavý pokrm ze slepičího masa s jablky, smetanou a pikantním karí kořením.
Alena Štrougalová, Neštěmice
Ingredience
- 1 slepice
- trocha soli
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 ks celer
- 1 bobkový list
- pár kuliček nového koření a pepře
- 2 jablka
- 1 lžíce máslo
- 1 lžíce olej
- 1 lžička karí
- 200 g kysaná smetana
- podle chuti cukr a citronová šťáva
- 2 lžíce pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Slepici očistíme, opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody. Přidáme 1 oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu, bobkový list a několik kuliček nového koření a celého pepře. Přiklopíme poklicí a vše pomalu vaříme, až je slepice měkká, což bude trvat 2–3 hodiny. Během varu nezapomeneme dolévat vodu.
-
Měkkou slepici vyjmeme, vývar přecedíme. Odstraníme kůži, maso obereme a nakrájíme. Jablka pokrájíme na kostky. Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci másla a oleje a zpěníme na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme maso, karí koření, jablka a promícháme. Podlijeme trochou slepičího vývaru a podusíme. Pak vmícháme smetanu, přebytečnou tekutinu vydusíme a pokrm dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s rýží.