Reklama
Slepice na karí
Fotogalerie:

Slepice na karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zajímavý pokrm ze slepičího masa s jablky, smetanou a pikantním karí kořením.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 1 slepice
  • trocha soli
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 ks celer
  • 1 bobkový list
  • pár kuliček nového koření a pepře
  • 2 jablka
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička karí
  • 200 g kysaná smetana
  • podle chuti cukr a citronová šťáva
  • 2 lžíce pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slepici očistíme, opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody. Přidáme 1 oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu, bobkový list a několik kuliček nového koření a celého pepře. Přiklopíme poklicí a vše pomalu vaříme, až je slepice měkká, což bude trvat 2–3 hodiny. Během varu nezapomeneme dolévat vodu. 

  2. Měkkou slepici vyjmeme, vývar přecedíme. Odstraníme kůži, maso obereme a nakrájíme. Jablka pokrájíme na kostky. Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci másla a oleje a zpěníme na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme maso, karí koření, jablka a promícháme. Podlijeme trochou slepičího vývaru a podusíme. Pak vmícháme smetanu, přebytečnou tekutinu vydusíme a pokrm dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s rýží.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Valašská kyselice

Valašská kyselice

U nás doma je to nejoblíbenější polévka. Zdeňka Polanská, Vsetín
Všehochuť /04.02.10
Výborné maso z Olomouce

Výborné maso z Olomouce

Sáčky na pečení se dají koupit v drogerii.
Miluše Vítoslavská, Prosenice
Všehochuť /03.03.12
Brynzové pirohy

Brynzové pirohy

Vaření mě opravdu baví, a i když to tak na první pohled nevypadá, mnoho věcí už ...

Všehochuť /24.03.14
Pikantní žebírka

Pikantní žebírka

Hodí se k dobrému pivečku.
Lucie Kirschnerová, Praha
Všehochuť /04.08.11
Vepřové se švestkami

Vepřové se švestkami

Helena Divíšková, Praha

Všehochuť /21.09.18
Houbová klasika

Houbová klasika

Když se můj muž vydá do lesa, nikdy se nevrací s prázdnou, i kdyby tam měl prochodit ...
Všehochuť /18.08.08
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama