Reklama
Slepice na karí
Fotogalerie:

Slepice na karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zajímavý pokrm ze slepičího masa s jablky, smetanou a pikantním karí kořením.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 1 slepice
  • trocha soli
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 ks celer
  • 1 bobkový list
  • pár kuliček nového koření a pepře
  • 2 jablka
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička karí
  • 200 g kysaná smetana
  • podle chuti cukr a citronová šťáva
  • 2 lžíce pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slepici očistíme, opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody. Přidáme 1 oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu, bobkový list a několik kuliček nového koření a celého pepře. Přiklopíme poklicí a vše pomalu vaříme, až je slepice měkká, což bude trvat 2–3 hodiny. Během varu nezapomeneme dolévat vodu. 

  2. Měkkou slepici vyjmeme, vývar přecedíme. Odstraníme kůži, maso obereme a nakrájíme. Jablka pokrájíme na kostky. Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci másla a oleje a zpěníme na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme maso, karí koření, jablka a promícháme. Podlijeme trochou slepičího vývaru a podusíme. Pak vmícháme smetanu, přebytečnou tekutinu vydusíme a pokrm dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s rýží.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře na adžice

Kuře na adžice

Kuřecí maso nemám moc rád, ale s adžikou je skvělé. Zbyněk Moravec, Dobříš
Všehochuť /06.04.13
Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Kdo má rád fazole, pochutná si.

Radana Valoušková, Karolinka

Všehochuť /08.12.12
Líčka na pivu

Líčka na pivu

Je nutné dělat je velmi pomalu.

Helena Grolíšková, Praha

Všehochuť /09.11.15
Krkovice pečená na červeném zelí

Krkovice pečená na červeném zelí

Z jednoho pekáče

Připraveno podle receptu Matyldy Matějkové z Benešova

Všehochuť /18.03.18
Kuřecí steak s pečenou řepou

Kuřecí steak s pečenou řepou

Moje oblíbená variace chutí.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /12.08.14
Slovenská fazolačka

Slovenská fazolačka

Ne vždy je dost času na velké nedělní vaření. Taková hutná a poctivá polévka je ...
Všehochuť /06.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu