Reklama
Reklama
Slepice na karí
Fotogalerie:

Slepice na karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zajímavý pokrm ze slepičího masa s jablky, smetanou a pikantním karí kořením.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 1 slepice
  • trocha soli
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 ks celer
  • 1 bobkový list
  • pár kuliček nového koření a pepře
  • 2 jablka
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička karí
  • 200 g kysaná smetana
  • podle chuti cukr a citronová šťáva
  • 2 lžíce pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slepici očistíme, opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody. Přidáme 1 oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu, bobkový list a několik kuliček nového koření a celého pepře. Přiklopíme poklicí a vše pomalu vaříme, až je slepice měkká, což bude trvat 2–3 hodiny. Během varu nezapomeneme dolévat vodu. 

  2. Měkkou slepici vyjmeme, vývar přecedíme. Odstraníme kůži, maso obereme a nakrájíme. Jablka pokrájíme na kostky. Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci másla a oleje a zpěníme na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme maso, karí koření, jablka a promícháme. Podlijeme trochou slepičího vývaru a podusíme. Pak vmícháme smetanu, přebytečnou tekutinu vydusíme a pokrm dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s rýží.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gulášový základ s krkovicí

Gulášový základ s krkovicí

Guláše máme moc rádi, a proto je doma často připravujeme. Stanislava Martinková, ...
Všehochuť /26.11.14
Masový měšec s náplní

Masový měšec s náplní

Jsme vášniví houbaři, známe spoustu receptů.
Petra Zelenková, Příbram
Všehochuť /21.10.12
Králík na víně

Králík na víně

Skutečná delikatesa, kterou se blýskneš.
Anežka Králová,
Hradec Králové
Všehochuť /09.11.10
Krakonošská krkovice

Krakonošská krkovice

Oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
Lenka Hellerová, Rumburk
Všehochuť /14.03.12
Nakládané vepřové

Nakládané vepřové

Pro návštěvu nakládám řízečky.
Kateřina Kubů, Praha
Všehochuť /13.08.08
Divoká krůtí sekaná

Divoká krůtí sekaná

Doma máme rádi drůbeží maso na všechny způsoby. Dost dbáme na zdravou ...

Všehochuť /23.02.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama