Reklama
Slavnostní zvěřina
Fotogalerie:

Slavnostní zvěřina

Miroslava Vitoslavská

Prosenice
Na zvěřinu si doma velmi potrpíme.
Miroslava Vitoslavská, Prosenice

Ingredience

  • 3 lžíce kompotu brusinky
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 4 stroužky česnek
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 smetana zakysaná
  • 250 ml víno červené
  • 6 plátků kýta dančí

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Šest plátků z dančí kýty naklepeme a naložíme do 2  dcl suchého červeného vína se dvěma lžičkami sójové omáčky, rozmačkanými 4  stroužky česneku a asi dvěma lžícemi olivového oleje. Necháme odležet 1–2 dny.
  2. krok2
    Pak rozehřejeme pánvičku, maso zprudka opečeme a podlijeme směsí. Dusíme pod pokličkou 30 minut za občasného zamíchání. Směs: do zbytku marinády přidáme ještě 1/2 dcl vína, 1 zakysanou smetanu, 3 lžíce brusinkového kompotu, sůl a pepř. Podáváme s americkými brambory. Maso nezapomeneme ozdobit brusinkami.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slovenská fazolačka

Slovenská fazolačka

Ne vždy je dost času na velké nedělní vaření. Taková hutná a poctivá polévka je ...
Všehochuť /06.10.08
Dijonské hovězí maso s rýží

Dijonské hovězí maso s rýží

Hovězí zadní je nutné dusit déle, výsledek však stojí za to.

Lucie Blahová, ...

Všehochuť /01.01.13
Vepřová roláda

Vepřová roláda

Stejně jako moje maminka ráda vařím. Tento recept mám od ní.
Daniela Koutecká, Praha
Všehochuť /17.02.14
Stehna podle strejdy Karla

Stehna podle strejdy Karla

Nejlépe chutnají s dlouhozrnnou rýží.

Jana Mezerová, Kroměříž

Všehochuť /13.07.15
Cuketová roláda s masovou náplní

Cuketová roláda s masovou náplní

Tato roláda u nás nahradila klasickou sekanou.

Kateřina Volfová, Svitavy

Všehochuť /13.10.12
Opilý kančí guláš

Opilý kančí guláš

Kombinace vína a rumu dodá guláši vynikající chuť.

Alena Klírová, Mýto

Všehochuť /29.10.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu