Reklama
Slané pivní trubičky
Fotogalerie:

Slané pivní trubičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vypadají trochu jako slané kremrole a na všech oslavách se po nich vždycky jen zapráší.

Martina Kadlčíková, Vrbno pod Pradědem 

Ingredience

  • Těsto:
  • 150 g hladké celozrnné mouky
  • 65 g ztuženého pokrmového tuku
  • 65 ml–70 ml piva
  • na vál hladká mouka
  • na potření plechových trubiček tuk
  • 1 bílek
  • Dohotovení:
  • 160 g žervé s kapií
  • podle potřeby sůl
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • 4 sladkokyselé okurky
  • 200 g nakrájeného pikantního salámu
  • 4 plátky uzeného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do proseté mouky nastrouháme tuk a pivem zaděláme hladké těsto. To vložíme na vyhřátý talíř, přiklopíme nahřátým kastrolem a necháme asi 30 minut odpočinout. 

  2. Pomocí mouky těsto rozválíme na plát silný 2–3 mm a nakrájíme z něj 5 cm široké pruhy. Trubičky potřeme tukem. Bílek mírně našleháme. 

  3. Trubičku vždy položíme na pruh těsta, obtočíme, necháme mírný přesah, který potřeme bílkem, a těsto k sobě přimáčkneme. Trubičky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 12–14 minut v troubě vyhřáté na 180°C. 

  4. Po vyndání z trouby necháme krátce vychladnout. Pak sejmeme upečené korpusy z plechových trubiček a opět je necháme vychladnout. Žervé prošleháme se smetanou a solí. 

  5. Směs rozdělíme na salámová kolečka, přidáme na dílky rozkrájené okurky a na proužky nakrájený sýr. Salám stočíme a vložíme do trubiček.

Tip redakce

Trubičky můžeš naplnit také salámovou pěnou nebo paštikou. Ze zbylého pivního těsta připrav třeba čtverečky, které potři vejcem, posyp kořením nebo nastrouhaným sýrem a upeč dokřupava. 

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí maso na sušených rajčatech

Kuřecí maso na sušených rajčatech

Pikantní večeře, voňavá a dobrá. Karolína Appeltová, Praha
Všehochuť /15.03.13
Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Jídlo vyžaduje více přípravy předem‚ ale pak už se peče samo.

Gabriela Mlynářová,...

Všehochuť /09.02.13
Bramborák v paprice

Bramborák v paprice

Dá mnohem méně práce než ten klasický.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Všehochuť /08.08.15
Kuřecí stehýnka

Kuřecí stehýnka

Rozhodně stojí za vyzkoušení.
Zdeňka Soukupová, Praha 4
Všehochuť /18.08.08
Králičí čína s cuketou

Králičí čína s cuketou

Čína říkáme doma různým masovým směsím se zeleninou. Všem chutnají a já ...

Všehochuť /27.02.12
Pangas na víně

Pangas na víně

Úžasná kombinace chutí.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Všehochuť /19.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu