Reklama
Reklama
Slané pivní trubičky
Fotogalerie:

Slané pivní trubičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vypadají trochu jako slané kremrole a na všech oslavách se po nich vždycky jen zapráší.

Martina Kadlčíková, Vrbno pod Pradědem 

Ingredience

  • Těsto:
  • 150 g hladké celozrnné mouky
  • 65 g ztuženého pokrmového tuku
  • 65 ml–70 ml piva
  • na vál hladká mouka
  • na potření plechových trubiček tuk
  • 1 bílek
  • Dohotovení:
  • 160 g žervé s kapií
  • podle potřeby sůl
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • 4 sladkokyselé okurky
  • 200 g nakrájeného pikantního salámu
  • 4 plátky uzeného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do proseté mouky nastrouháme tuk a pivem zaděláme hladké těsto. To vložíme na vyhřátý talíř, přiklopíme nahřátým kastrolem a necháme asi 30 minut odpočinout. 

  2. Pomocí mouky těsto rozválíme na plát silný 2–3 mm a nakrájíme z něj 5 cm široké pruhy. Trubičky potřeme tukem. Bílek mírně našleháme. 

  3. Trubičku vždy položíme na pruh těsta, obtočíme, necháme mírný přesah, který potřeme bílkem, a těsto k sobě přimáčkneme. Trubičky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 12–14 minut v troubě vyhřáté na 180°C. 

  4. Po vyndání z trouby necháme krátce vychladnout. Pak sejmeme upečené korpusy z plechových trubiček a opět je necháme vychladnout. Žervé prošleháme se smetanou a solí. 

  5. Směs rozdělíme na salámová kolečka, přidáme na dílky rozkrájené okurky a na proužky nakrájený sýr. Salám stočíme a vložíme do trubiček.

Tip redakce

Trubičky můžeš naplnit také salámovou pěnou nebo paštikou. Ze zbylého pivního těsta připrav třeba čtverečky, které potři vejcem, posyp kořením nebo nastrouhaným sýrem a upeč dokřupava. 

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Naložené maso

Naložené maso

Jestli tento recept neznáš, vyzkoušej ho. Yveta Červinková, Kolín
Všehochuť /28.02.10
Plněné kuřecí prso

Plněné kuřecí prso

Elegantní oběd, který si všichni zamilují.
Eva Šarfová, Benešov
Všehochuť /23.02.10
Srnčí na hořčici

Srnčí na hořčici

Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Václav Vomáčka, Městec Králové

...
Všehochuť /12.01.15
Medailonky na medu

Medailonky na medu

Marináda svíčkovou příjemně provoní.

Gabriela Benedová, Hořovice

Všehochuť /27.02.12
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Vepřové plátky s cibulkou

Vepřové plátky s cibulkou

Pikantní naložené masíčko pro všední i sváteční příležitost.

Hana Nesnídalová, ...

Všehochuť /05.08.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama