Reklama
Slané pivní trubičky
Fotogalerie:

Slané pivní trubičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vypadají trochu jako slané kremrole a na všech oslavách se po nich vždycky jen zapráší.

Martina Kadlčíková, Vrbno pod Pradědem 

Ingredience

  • Těsto:
  • 150 g hladké celozrnné mouky
  • 65 g ztuženého pokrmového tuku
  • 65 ml–70 ml piva
  • na vál hladká mouka
  • na potření plechových trubiček tuk
  • 1 bílek
  • Dohotovení:
  • 160 g žervé s kapií
  • podle potřeby sůl
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • 4 sladkokyselé okurky
  • 200 g nakrájeného pikantního salámu
  • 4 plátky uzeného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do proseté mouky nastrouháme tuk a pivem zaděláme hladké těsto. To vložíme na vyhřátý talíř, přiklopíme nahřátým kastrolem a necháme asi 30 minut odpočinout. 

  2. Pomocí mouky těsto rozválíme na plát silný 2–3 mm a nakrájíme z něj 5 cm široké pruhy. Trubičky potřeme tukem. Bílek mírně našleháme. 

  3. Trubičku vždy položíme na pruh těsta, obtočíme, necháme mírný přesah, který potřeme bílkem, a těsto k sobě přimáčkneme. Trubičky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 12–14 minut v troubě vyhřáté na 180°C. 

  4. Po vyndání z trouby necháme krátce vychladnout. Pak sejmeme upečené korpusy z plechových trubiček a opět je necháme vychladnout. Žervé prošleháme se smetanou a solí. 

  5. Směs rozdělíme na salámová kolečka, přidáme na dílky rozkrájené okurky a na proužky nakrájený sýr. Salám stočíme a vložíme do trubiček.

Tip redakce

Trubičky můžeš naplnit také salámovou pěnou nebo paštikou. Ze zbylého pivního těsta připrav třeba čtverečky, které potři vejcem, posyp kořením nebo nastrouhaným sýrem a upeč dokřupava. 

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Husí stehýnka dušená na paprikách

Husí stehýnka dušená na paprikách

S husou se dá různě čarovat, toto je jeden z receptů, který mám ...
Všehochuť /04.07.15
Moravská čočková polévka

Moravská čočková polévka

Polévka je základem dobrého oběda.
Miluše Paymová, Karviná
Všehochuť /18.02.10
Kuřecí prsíčka v marinádě

Kuřecí prsíčka v marinádě

V naší rodině je hodně oblíbené drůbeží maso. Prostě kuřátko v jakékoli ...
Všehochuť /19.11.08
Kuřecí roláda bez rolování

Kuřecí roláda bez rolování

Vypadá efektně, chutná skvěle.
Vlaďka Miláčková, Praha
Všehochuť /14.12.09
Lososové kostky s koprem

Lososové kostky s koprem

Vynikající pochoutka hotová za pár minut.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /20.10.14
Treska s chřestem a holandskou omáčkou

Treska s chřestem a holandskou omáčkou

Sezonu chřestu si nikdy nenecháme ujít, připravuji ho na mnoho různých způsobů.

...

Všehochuť /30.04.14
 

Nejnovější

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Zuzana Svobodová, Brno
Za pár korun /23.04.18
Trojhránky se špenátem

Trojhránky se špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /23.04.18
Palačinky se sýrovou směsí

Palačinky se sýrovou směsí

Alena Haráňová, Příbram

Za pár korun /23.04.18
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Vaříme express /23.04.18
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Zdravě a chutně /23.04.18
Kuskus s cizrnou

Kuskus s cizrnou

Podle receptu

Jitky Eberlíkové z Prahy

Zdravě a chutně /23.04.18
Osvěžující citronový koláč

Osvěžující citronový koláč

Eva Žmolíková, Milevsko

Sladký život /23.04.18
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /22.04.18
Bagetky s pomazánkou

Bagetky s pomazánkou

Podle receptu Lucie Volemanové

Lucie Volemanová, šéfkuchařka Pošli recept!
Lucka je ...

Vaříme express /22.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama