Reklama
Slané lupínky
Fotogalerie:

Slané lupínky

Martina Beranová
Martina Beranová
Jihlava
Ze stolu zmizí raz dva :-) Navíc jsou vhodné při bezmléčné dietě!

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 125 ml vody
  • 100 g rostlinného tuku Perla Plus Vitamíny
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosijeme na vál a přidáme sůl. Přidáme tuk a dle potřeby vodu a zaděláme vláčné těsto. Z něj vyválíme velmi slabou placku, kterou přeneseme na pomaštěný plech.

  2. Teprve na plechu ji rádýlkem rozkrájíme na čtverečky. Necháme je těsně u sebe, jak jsme je rozkrájeli, protože pečením se od sebe rozestoupí.

  3. Potřeme je rozšlehaným vejcem, polovinu posypeme kmínem, druhou polovinu mletou paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječný koláč z listového těsta

Vaječný koláč z listového těsta

Jeden ze způsobů, jak spotřebovat vejce. Hana Volfová, Karlovy Vary
Všehochuť /07.01.13
Kuřecí prsíčka v marinádě

Kuřecí prsíčka v marinádě

V naší rodině je hodně oblíbené drůbeží maso. Prostě kuřátko v jakékoli ...
Všehochuť /19.11.08
Vlámské kotlety s jablky

Vlámské kotlety s jablky

Podzim mi voní tlejícím listím, pečenými bramborami a hlavně čerstvě ...
Všehochuť /20.08.08
Cibulačka s vínem

Cibulačka s vínem

Tuto jednoduchou polévku mě naučil táta. Nejlepší je z právě sklizené čerstvé ...
Všehochuť /20.08.08
Kachní prsíčka na pomerančích a domácí krokety

Kachní prsíčka na pomerančích a domácí krokety

Kachnu se zelím miluju, ale tohle jídlo je opravdu top!

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /09.05.12
Kohout na víně a tymiánu

Kohout na víně a tymiánu

Se základem si musíš pohrát‚ ale pak už se to dělá skoro samo...
Lucie Strakošová, ...
Všehochuť /12.08.13
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama