Reklama
Slané lupínky
Fotogalerie:

Slané lupínky

Martina Beranová
Martina Beranová
Jihlava
Ze stolu zmizí raz dva :-) Navíc jsou vhodné při bezmléčné dietě!

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 125 ml vody
  • 100 g rostlinného tuku Perla Plus Vitamíny
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosijeme na vál a přidáme sůl. Přidáme tuk a dle potřeby vodu a zaděláme vláčné těsto. Z něj vyválíme velmi slabou placku, kterou přeneseme na pomaštěný plech.

  2. Teprve na plechu ji rádýlkem rozkrájíme na čtverečky. Necháme je těsně u sebe, jak jsme je rozkrájeli, protože pečením se od sebe rozestoupí.

  3. Potřeme je rozšlehaným vejcem, polovinu posypeme kmínem, druhou polovinu mletou paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře s mandlovou nádivkou

Kuře s mandlovou nádivkou

Báječně provoněné muškátovým oříškem. Je to moje oblíbená pochoutka. Mirek ...
Všehochuť /13.12.08
Kapr v sýrovém těstíčku

Kapr v sýrovém těstíčku

Není sice právě snadné kapra důkladně vykostit, ale je to nutné. 

Dana ...

Všehochuť /07.02.12
Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Chutnají nám s brambory nebo s noky.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /10.09.15
Aspik z uzené makrely a krevet

Aspik z uzené makrely a krevet

Předvařené krevety kupuji v supermarketu.

Libuše Jelínková, Prostějov

Všehochuť /16.01.16
Králičí jatýrka na hruškách a rozmarýnu

Králičí jatýrka na hruškách a rozmarýnu

Tahle dobrota každého úplně odzbrojí, přitom je to velmi jednoduché.

Lucie ...

Všehochuť /05.04.15
Grilované vepřové plátky

Grilované vepřové plátky

Batáty mají na talíři krásnou oranžovou barvu a nalákají každého.

Jana Kokošková, ...

Všehochuť /27.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu