Reklama
Sladkokyselá kuřecí směs s citronem
Fotogalerie:

Sladkokyselá kuřecí směs s citronem

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem

K této specialitce se nejlépe hodí rýže.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 150 g kuřecí stehenní řízky
  • 1 lžička škrob
  • 1 bílek
  • šťáva z 1/2 citronu
  • podle chuti sůl, pepř a cukr
  • 1 lžíce rajský protlak
  • 1 malá cibule
  • trocha oleje
  • trocha sójové omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí maso opláchneme‚ nakrájíme na nudličky‚ smícháme se škrobem‚ bílkem‚ citronovou šťávou‚ solí a pepřem. Necháme krátce odležet.

  2. krok2

    Na pánvi rozehřejeme malé množství oleje‚ naložené nudličky prudce opečeme‚ přidáme cibuli nakrájenou na plátky a společně dál opékáme. Pak přidáme rajský protlak nebo kečup a podle potřeby trochu vody. Dochutíme citronovou šťávou‚ solí‚ cukrem a sójovou omáčkou.

  3. Omáčka by měla být pikantní‚ výrazně sladkokyselé chuti a měla by být hustší. Směs můžeme zahustit škrobem rozmíchaným ve vodě.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Brambory na knedlíky si většinou uvařím už den předem. Pak jsou rychle hotové. ...
Všehochuť /29.10.13
Šťouchané brambory a uzená žebra

Šťouchané brambory a uzená žebra

Tohle jídlo zvládne každý mužský.
Ladislav Vesecký,
Zlaté Hory
Všehochuť /22.12.10
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Marinované králičí masíčko je dobrota!
Leona Mrázková, Ronov nad Doubravou
Všehochuť /22.09.08
Povidlová omáčka z Bílých Karpat

Povidlová omáčka z Bílých Karpat

V našem kraji byla dříve velmi oblíbená.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Všehochuť /13.01.15
Nakládané kuře

Nakládané kuře

Podobně lze marinovat i vepřové a králičí maso.
Karel Novák, Znojmo
Všehochuť /01.08.11
Jatýrka smažená v těstíčku

Jatýrka smažená v těstíčku

Dělám je, mám-li doma čerstvou petrželku.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Všehochuť /04.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu