Reklama
Skopové na česneku, majoránce a rajčatech
Fotogalerie:

Skopové na česneku, majoránce a rajčatech

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Čerstvé bylinky jsou pro chuť důležité.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 150 g zauzené slaniny
  • 5 stroužků česneku
  • 800 g skopového krku (hrudi a pod.)
  • trocha oleje
  • podle chuti sůl
  • trocha mletého pepře
  • trocha papriky
  • podle potřeby vývar
  • 6 snítek čerstvé majoránky
  • 3 rajčata
  • trocha hladké mouky
  • 2 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu pokrájíme na špalíčky nebo na kostičky, česnek na plátky. Očištěné, omyté a odblaněné skopové maso posypeme slaninou i česnekem, zakápneme trochou oleje, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, posypeme mletou červenou paprikou (nejlepší je uzená) a necháme přes noc odležet.

  2. Druhý den vše vložíme do tlakového hrnce, zalijeme přiměřeným množstvím horkého vývaru (případně jen vodou), vložíme promnutou čerstvou majoránku. Vaříme na plný výkon asi 60–70 minut.

  3. Zkontrolujeme, jestli je maso měkké, a přisypeme rajčátka pokrájená na menší kousky. Ještě chvíli necháme vařit.

  4. Potom maso vyjmeme, odstraníme kost a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody, aby se nevytvořily hrudky. Přidáme na zjemnění kousek másla a vložíme pokrájené maso zpět.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Panenka z čuníka

Panenka z čuníka

Jako příloha se hodí brambory na všechny možné způsoby. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /16.06.12
Kližka na bylinkách a víně

Kližka na bylinkách a víně

Je to opravdový kulinářský zážitek.

Jan Slovák, Příbor

Všehochuť /30.06.14
Divoká krůtí sekaná

Divoká krůtí sekaná

Doma máme rádi drůbeží maso na všechny způsoby. Dost dbáme na zdravou ...

Všehochuť /23.02.16
Jatýrka smažená v těstíčku

Jatýrka smažená v těstíčku

Dělám je, mám-li doma čerstvou petrželku.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Všehochuť /04.02.10
Krém ze strouhané zeleniny

Krém ze strouhané zeleniny

Tento typ polévky mají děti nejraději.

Kateřina Tichánková, Znojmo

Všehochuť /06.03.16
Krupicové knedlíky plněné mletým masem

Krupicové knedlíky plněné mletým masem

Tyhle jednoduché krupicové knedlíky se mi vždycky povedou.
Sabina Holáková, Pardubice
Všehochuť /14.06.11
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama