Reklama
Šišky s houbovou omáčkou
Fotogalerie:

Šišky s houbovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu 

Hedviky Landovské z Mnichova Hradiště

Ingredience

  • ŠIŠKY:
  • 500  g uvařených a oloupaných brambor
  • 1 balení tvarohu
  • 25 g cukru krupice
  • 100–120 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • dle potřeby sůl
  • 2 lžíce sekaných škvarků nebo orestované slaniny
  • na potření sádlo nebo olej
  • podle chuti petrželka
  • OMÁČKA:
  • 3 lžíce sušených hub nebo 150  g žampionů
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • sůl, cukr
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 smetana ke šlehání
  • jíška
  • citronová šťáva
  • voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory rozmačkáme a smícháme se všemi dalšími přísadami v pevnější těsto. Lžící vykrajujeme kousky těsta, vytvoříme šišku a položíme ji na vymazaný plech.

  2. Všechny šišky potřeme roztopeným sádlem a plech vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.

  3. Sušené houby namočíme přes noc do vody. Na másle orestujeme cibuli, přidáme vymačkané houby nebo pokrájené žampiony, osolíme, opepříme, zalijeme několika lžícemi vody a dusíme doměkka.

  4. Houby zalijeme šlehačkou, zahustíme jíškou a dochutíme solí, trochou cukru a citronovou šťávou. Podáváme k pečeným šiškám.

  5. Šišky můžeme také podávat ke špenátu nebo kedlubnovému zelí.

Tip redakce

Pokud máš chuť na maso, tak drůbeží se hodí skvěle.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečený králík v marinádě

Pečený králík v marinádě

Je šťavnatý a má příjemnou, jemně česnekovou chuť. Simona Krátká, Pelhřimov
Všehochuť /01.08.11
Dušené paličky  s pomeranči  a medem

Dušené paličky s pomeranči a medem

Je to můj oblíbený tip na slavnostní oběd nebo večeři.

Iva Rizziggová, Liberec

Všehochuť /23.06.15
Béřovický králík

Béřovický králík

Maso krásně voní kořením a zeleninou.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Všehochuť /14.06.11
Kari kuře na bazalkových bramborách

Kari kuře na bazalkových bramborách

Skvělý nedělní oběd.

Anna Rábarová, Ostrava

Všehochuť /13.04.13
Hovězí chilli s fazolemi

Hovězí chilli s fazolemi

Podle receptu

Niny Dostálové z Prahy

Všehochuť /28.03.18
Zapečená brokolice s kuřecím

Zapečená brokolice s kuřecím

Pošmáknou si děti i dospělí.

Květa Chlumecká, Vysoké Mýto

Všehochuť /08.09.15
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama