Reklama
Reklama
Šišky s houbovou omáčkou
Fotogalerie:

Šišky s houbovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu 

Hedviky Landovské z Mnichova Hradiště

Ingredience

  • ŠIŠKY:
  • 500  g uvařených a oloupaných brambor
  • 1 balení tvarohu
  • 25 g cukru krupice
  • 100–120 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • dle potřeby sůl
  • 2 lžíce sekaných škvarků nebo orestované slaniny
  • na potření sádlo nebo olej
  • podle chuti petrželka
  • OMÁČKA:
  • 3 lžíce sušených hub nebo 150  g žampionů
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • sůl, cukr
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 smetana ke šlehání
  • jíška
  • citronová šťáva
  • voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory rozmačkáme a smícháme se všemi dalšími přísadami v pevnější těsto. Lžící vykrajujeme kousky těsta, vytvoříme šišku a položíme ji na vymazaný plech.

  2. Všechny šišky potřeme roztopeným sádlem a plech vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.

  3. Sušené houby namočíme přes noc do vody. Na másle orestujeme cibuli, přidáme vymačkané houby nebo pokrájené žampiony, osolíme, opepříme, zalijeme několika lžícemi vody a dusíme doměkka.

  4. Houby zalijeme šlehačkou, zahustíme jíškou a dochutíme solí, trochou cukru a citronovou šťávou. Podáváme k pečeným šiškám.

  5. Šišky můžeme také podávat ke špenátu nebo kedlubnovému zelí.

Tip redakce

Pokud máš chuť na maso, tak drůbeží se hodí skvěle.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkovice v trojobalu

Krkovice v trojobalu

Tak trochu jiný vídeňský řízek. Andrea Jílková, Polička
Všehochuť /08.02.14
Sýrové knedlíky s mrkví

Sýrové knedlíky s mrkví

Mrkev dodá krásnou barvu.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /11.11.17
Kotlety tabasco

Kotlety tabasco

Máme rádi pikantní jídla jako tyto kotlety.
Marcela Janovská, Slaný
Všehochuť /15.12.08
Srnčí roláda na pomerančích

Srnčí roláda na pomerančích

Nelituj práce, ta pochoutka stojí za to.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /14.07.14
Králík na bramborách

Králík na bramborách

Tento recept jsem převzal od rodičů.

Michal Richter, České Budějovice

Všehochuť /16.03.13
Zapečené jehněčí

Zapečené jehněčí

Můžeš použít i jiný druh masa, třeba vepřové.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /15.11.16
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama