Reklama
Sekaný vepřový steak
Fotogalerie:

Sekaný vepřový steak

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro malé i velké jedlíky

Podle receptu Petry Horníčkové z Brna

Ingredience

  • 3 rohlíky nebo jiné bílé pečivo
  • 100  ml mléka
  • 500  g mletého vepřového masa
  • 3 vejce
  • sůl, pepř a drcený kmín
  • 2 lžíce oleje
  • OMÁČKA:
  • 1/4 květáku
  • 60  g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100  ml mléka
  • 100  ml smetany na vaření
  • sůl, pepř, muškátový květ

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Pečivo nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme 10 minut nasáknout, promneme mezi prsty, přidáme mleté maso, vejce a dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Důkladně promícháme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, z masové směsi tvarujeme biftečky a opečeme je z obou stran po 3 minutách.

  3. Na omáčku nakrájíme na drobné kusy květák. Zalijeme vodou, jen aby byl ponořený, a osolíme. Vaříme 10 minut. Přidáme máslovou jíšku a přilijeme mléko se smetanou.

  4. Provaříme 5 minut a dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Servírujeme s  vařenými brambory.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová pečeně  v bylinkové krustě

Vepřová pečeně v bylinkové krustě

Čerstvé bylinky dodají masu výbornou vůni a chuť. Martina Smolenová, Dobříš
Všehochuť /11.09.12
Marinovaná králičí stehna na zelí

Marinovaná králičí stehna na zelí

Rychlý, chutný a zdravý oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /06.04.12
Králík na sušených houbách

Králík na sušených houbách

Houby dodají jemnému masu výraznou chuť.
Jiřina Kohoutová, Kostelec nad Labem
Všehochuť /14.11.11
Slané pivní trubičky

Slané pivní trubičky

Vypadají trochu jako slané kremrole a na všech oslavách se po nich vždycky jen zapráší.

...
Všehochuť /30.12.16
Krůtí roláda s kapary

Krůtí roláda s kapary

Roláda je krásně barevná, pochutnají si velcí i malí.

Jaroslava Novotná, ...

Všehochuť /24.09.13
Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Vnitřnosti mi nevadí, játra či ledvinky občas uvařím pro zpestření. Vyzkoušej moje ...
Všehochuť /20.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu