Reklama
Reklama
Sekaný vepřový steak
Fotogalerie:

Sekaný vepřový steak

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro malé i velké jedlíky

Podle receptu Petry Horníčkové z Brna

Ingredience

  • 3 rohlíky nebo jiné bílé pečivo
  • 100  ml mléka
  • 500  g mletého vepřového masa
  • 3 vejce
  • sůl, pepř a drcený kmín
  • 2 lžíce oleje
  • OMÁČKA:
  • 1/4 květáku
  • 60  g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100  ml mléka
  • 100  ml smetany na vaření
  • sůl, pepř, muškátový květ

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Pečivo nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme 10 minut nasáknout, promneme mezi prsty, přidáme mleté maso, vejce a dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Důkladně promícháme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, z masové směsi tvarujeme biftečky a opečeme je z obou stran po 3 minutách.

  3. Na omáčku nakrájíme na drobné kusy květák. Zalijeme vodou, jen aby byl ponořený, a osolíme. Vaříme 10 minut. Přidáme máslovou jíšku a přilijeme mléko se smetanou.

  4. Provaříme 5 minut a dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Servírujeme s  vařenými brambory.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Daňčí maso na víně

Daňčí maso na víně

Podáváme s knedlíkem a šípkovou zavařeninou. Jitka Nováčková, Příbram
Všehochuť /19.01.16
Panenka ve slanině se šalvějí

Panenka ve slanině se šalvějí

Šalvěj nejen krásně voní, ale pomáhá při trávení. Jestli máš problém se ...

Všehochuť /31.08.17
Domácí tatarák

Domácí tatarák

Pochoutku dělám při zvláštních příležitostech.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.11.13
Kuře na babě

Kuře na babě

Sytá a voňavá dobrota.

Iva Trhoňová, Nesovice

Všehochuť /14.02.16
Dýně na karí s kuřecím masem

Dýně na karí s kuřecím masem

Dýni je možné připravit na mnoho způsobů a tohle je jeden z těch ...

Všehochuť /15.10.13
Kuřecí řízky se šunkou, sýrem a pečenými bramborami

Kuřecí řízky se šunkou, sýrem a pečenými bramborami

Podáváme s ledovým salátem s bazalkou a zálivkou z olivového oleje, soli a cukru.

Jitka ...

Všehochuť /01.09.12
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama