Reklama
Sekaný biftek s dijonskou omáčkou
Fotogalerie:

Sekaný biftek s dijonskou omáčkou

Alžběta Brdková

Liberec

Omáčka skvěle doplňuje šťavnaté masíčko a opečené brambůrky.

Alžběta Brdková, Liberec

Ingredience

  • Halvní suroviny:
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 500 g mleté hovězí maso
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička grilovací koření
  • trocha soli a pepře
  • Pečené brambory:
  • 800 g brambory
  • 4 lžíce olej
  • 1 lžička grilovací koření
  • trocha soli
  • Omáčka:
  • 50 g máslo
  • 1,5 lžíce hladká mouka
  • 2 lžíce dijonská hořčice
  • 200 ml mléko
  • 100 ml smetana
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme a vše dáme do mísy k masu. Přidáme vejce, mouku a dochutíme grilovacím kořením, solí a pepřem. Vše promícháme a tvarujeme biftečky. Opékáme při středním stupni na pánvi z obou stran.

  2. krok2

    Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na plech s pečicím papírem, ochutíme grilovacím kořením, solí, pokapeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

  3. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, orestujeme, přidáme dijonskou hořčici a zalijeme mlékem. Omáčku prošleháme metlou, přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Na závěr dochutíme solí a pepřem.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí roláda v kapustovém listu

Kuřecí roláda v kapustovém listu

Dělala jsem ji poprvé teprve nedávno, ale sklidila velké uznání dokonce ...
Všehochuť /23.12.11
Kuře s mandlovou nádivkou

Kuře s mandlovou nádivkou

Báječně provoněné muškátovým oříškem. Je to moje oblíbená pochoutka.
Mirek ...
Všehochuť /13.12.08
Řízečky na víně

Řízečky na víně

Víno je tou pověstnou důležitou tečkou.

Eliška Chvalová, Praha

Všehochuť /19.07.15
Majoránková stehýnka

Majoránková stehýnka

Kuře umím připravit na tisíc způsobů, tento patří v naší rodině k těm ...
Všehochuť /01.09.08
Staročeská dobrota

Staročeská dobrota

V poslední době je hrách opomíjená luštěnina, a to je škoda.
Květa Kroupová, ...
Všehochuť /28.02.10
Hovězí steak na zelenině

Hovězí steak na zelenině

Je to dietní a rychlá úprava masa.
Libuše Hlaváčová, Brno
Všehochuť /04.02.10
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama