Reklama
Sekaný biftek s dijonskou omáčkou
Fotogalerie:

Sekaný biftek s dijonskou omáčkou

Alžběta Brdková

Liberec

Omáčka skvěle doplňuje šťavnaté masíčko a opečené brambůrky.

Alžběta Brdková, Liberec

Ingredience

  • Halvní suroviny:
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 500 g mleté hovězí maso
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička grilovací koření
  • trocha soli a pepře
  • Pečené brambory:
  • 800 g brambory
  • 4 lžíce olej
  • 1 lžička grilovací koření
  • trocha soli
  • Omáčka:
  • 50 g máslo
  • 1,5 lžíce hladká mouka
  • 2 lžíce dijonská hořčice
  • 200 ml mléko
  • 100 ml smetana
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme a vše dáme do mísy k masu. Přidáme vejce, mouku a dochutíme grilovacím kořením, solí a pepřem. Vše promícháme a tvarujeme biftečky. Opékáme při středním stupni na pánvi z obou stran.

  2. krok2

    Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na plech s pečicím papírem, ochutíme grilovacím kořením, solí, pokapeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

  3. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, orestujeme, přidáme dijonskou hořčici a zalijeme mlékem. Omáčku prošleháme metlou, přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Na závěr dochutíme solí a pepřem.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Steak z jater s opečenou cibulkou

Steak z jater s opečenou cibulkou

Rychlá večeře pro milovníky jater. Michaela Ferjani, Olomouc
Všehochuť /23.10.12
Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou

Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou

Roláda nezklame, vypadá nádherně a chutná božsky.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.10.16
Krůtí na rajčatech a fazolích

Krůtí na rajčatech a fazolích

Podáváme s hranolky nebo na bramboráku.

Gabriela Husániková, Frýdek-Místek

Všehochuť /03.09.15
Vepřový bok na medu

Vepřový bok na medu

Martina Antalová, Odolena Voda
Všehochuť /30.06.18
Panenka s červenou paprikou

Panenka s červenou paprikou

Maso je rychle hotové, měkoučké a výborné.
Marie Bajerová, Stříbský Mlýn
Všehochuť /03.01.14
Jehněčí kotlety s veselou kaší

Jehněčí kotlety s veselou kaší

Křehké maso a jemná příloha, to nemá chybu.

Tereza Dolanská, Havířov

Všehochuť /04.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu