Reklama
Sekaná s brokolicí
Fotogalerie:

Sekaná s brokolicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ozdoba každého stolu

Podle receptu Miroslava Kouřila z Pece pod Sněžkou

Ingredience

  • 180  g brokolice
  • sůl, kmín, mletý černý pepř
  • 2 rohlíky
  • 130  ml mléka
  • 1 větší cibule
  • 500  g mletého masa (50 % vepřové, 50 % hovězí)
  • 2 vejce
  • 2 lžičky majoránky
  • 4 stroužky česneku
  • sádlo na vymazání formy
  • 200  g anglické slaniny (plátky)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici rozdělíme na čtyři růžičky, očistíme je a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 3 minuty, pak scedíme a růžičky ochladíme ve studené vodě.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme je mlékem a necháme chvíli nasáknout.

  3. Mezitím nadrobno nasekáme cibuli a přidáme ji do mísy k mletému masu. Zalijeme rozšlehanými vejci, přisypeme kmín, pepř, majoránku, osolíme, ochutíme utřeným česnekem a nakonec přidáme vymačkané rohlíky. Směs propracujeme, můžeme přilít 2–3 lžíce vody a hmotu rozmixujeme ponorným mixérem.

  4. Formu vymažeme sádlem a vyložíme plátky slaniny. Na ni rozetřeme polovinu dávky masové směsi, zatlačíme do ní růžičky brokolice a zakryjeme zbylou směsí. Přes ni přeložíme přesahující slaninu.

  5. V troubě při 180 °C pečeme asi hodinu. Šťávu od sekané slijeme a maso necháme ve formě téměř vychladnout. Pak ji přendáme na mřížku a necháme ji úplně zchladnout. Před podáváním sekanou krájíme na plátky.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (18.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řízečky na víně

Řízečky na víně

Víno je tou pověstnou důležitou tečkou. Eliška Chvalová, Praha
Všehochuť /19.07.15
Masové šišky s fazolkami

Masové šišky s fazolkami

Jsou výborné s vařenými brambory.
Zuzana Vokurková, Praha
Všehochuť /26.10.11
Kůzlečí ragú

Kůzlečí ragú

Velikonoce jsou svátky jara a nesou se ve znamení mláďat. Kdy jindy si tedy ...
Všehochuť /03.04.09
Dýně na karí s kuřecím masem

Dýně na karí s kuřecím masem

Dýni je možné připravit na mnoho způsobů a tohle je jeden z těch ...

Všehochuť /15.10.13
Roštěnky na pivě

Roštěnky na pivě

S pivem dostane maso ten správný říz. Můžeš použít pivo světlé i černé, ...
Všehochuť /07.11.08
Kuřecí maso v listovém těstě

Kuřecí maso v listovém těstě

Recept‚ který mám od  kamarádky Věrky ze Starého Města, patří mezi slavnostní. ...
Všehochuť /23.07.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu