Reklama
Sekaná s brokolicí
Fotogalerie:

Sekaná s brokolicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ozdoba každého stolu

Podle receptu Miroslava Kouřila z Pece pod Sněžkou

Ingredience

  • 180  g brokolice
  • sůl, kmín, mletý černý pepř
  • 2 rohlíky
  • 130  ml mléka
  • 1 větší cibule
  • 500  g mletého masa (50 % vepřové, 50 % hovězí)
  • 2 vejce
  • 2 lžičky majoránky
  • 4 stroužky česneku
  • sádlo na vymazání formy
  • 200  g anglické slaniny (plátky)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici rozdělíme na čtyři růžičky, očistíme je a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 3 minuty, pak scedíme a růžičky ochladíme ve studené vodě.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme je mlékem a necháme chvíli nasáknout.

  3. Mezitím nadrobno nasekáme cibuli a přidáme ji do mísy k mletému masu. Zalijeme rozšlehanými vejci, přisypeme kmín, pepř, majoránku, osolíme, ochutíme utřeným česnekem a nakonec přidáme vymačkané rohlíky. Směs propracujeme, můžeme přilít 2–3 lžíce vody a hmotu rozmixujeme ponorným mixérem.

  4. Formu vymažeme sádlem a vyložíme plátky slaniny. Na ni rozetřeme polovinu dávky masové směsi, zatlačíme do ní růžičky brokolice a zakryjeme zbylou směsí. Přes ni přeložíme přesahující slaninu.

  5. V troubě při 180 °C pečeme asi hodinu. Šťávu od sekané slijeme a maso necháme ve formě téměř vychladnout. Pak ji přendáme na mřížku a necháme ji úplně zchladnout. Před podáváním sekanou krájíme na plátky.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (18.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotlety s jablky

Kotlety s jablky

Kombinace medu, jablek a sójové omáčky na šťavnatém masu udělá doslova zázraky. ...
Všehochuť /12.09.14
Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích

Delikatesa, která stojí za vyzkoušení.

Denisa Míková, Chomutov

Všehochuť /17.06.16
Kuřecí plátky ve šlehačce

Kuřecí plátky ve šlehačce

Velice jednoduché a dobré.
Eva Bencová, Hamry nad Sázavou
Všehochuť /23.12.11
Krkovice pečená na červeném zelí

Krkovice pečená na červeném zelí

Z jednoho pekáče

Připraveno podle receptu Matyldy Matějkové z Benešova

Všehochuť /18.03.18
Kuřecí roláda s bramborovou kaší

Kuřecí roláda s bramborovou kaší

Kaše by měla mít hedvábnou strukturu.

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /12.04.17
Kuře s nočky

Kuře s nočky

Recept, který své ženě vařím vždycky rád.
Martin Csejtey,Netolice
Všehochuť /05.01.09
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama