Připravovala jsem je, když mi zbyly některé suroviny z minulého dne. A měly úspěch.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Ingredience
- 500 g krkovice
- 2 lžíce olej
- trocha soli a pepře
- koření gyros podle potřeby
- 2 lžíce rýže
- kysané zelí podle potřeby
- 1 klobása
- trocha hladké mouky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Plátky krkovice naklepeme a necháme přes noc marinovat ve směsi oleje, soli, pepře a koření na gyros.
-
Druhý den na každý plátek přidáme část rýže, kterou mírně zatlačíme do masa, navršíme část kysaného zelí, čtvrt klobásy a plátek zatočíme do roládky jako španělský ptáček. Upevníme nití nebo jehlou. Roládky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme 100 ml vody a pečeme přikryté asi 40 minut. Poté sejmeme víko a upečeme dorůžova.
-
Šťávu můžeme zahustit malým množstvím hladké mouky. Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.