Reklama
Rybí polévka
Fotogalerie:

Rybí polévka

N. Parmová

Blansko
Na společné rodinné Vánoce jsme ji vařili v desetilitrovém hrnci.
N. Parmová, Blansko

Ingredience

  • bobkový list
  • nové koření
  • mouka hladká
  • sůl
  • 250 g máslo
  • 2 mrkev
  • 1 celer
  • muškátový oříšek
  • 2 petržel
  • 1 rybí hlava
  • jikry
  • mlíčí

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nastrouháme najemno a dusíme v kastrolku na 1/8 másla. Z druhé osminy uděláme světlou jíšku.
  2. Rybí části povaříme s kořením. Pak maso obereme a vývar předcedíme. Do hrnce se zeleninou nalijeme vývar, přidáme jíšku a rozmícháme.
  3. Přidáme obrané maso a na prkénku nožem naškrábané mlíčí a jikry.
  4. Polévku povaříme, přistrouháme muškátový oříšek, osolíme a opepříme.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné usměvavé kuřátko

Plněné usměvavé kuřátko

Tenhle pokrm tě pobaví. Je na pohled efektní. Zvládne ho i šikovný amatér, jako jsem ...
Všehochuť /19.01.11
Obrácené řízky se slaninou

Obrácené řízky se slaninou

Výborné, mohu je všem doporučit.

Ludmila Krákorová, Jičín

Všehochuť /05.10.13
Mušle s hříbky na víně

Mušle s hříbky na víně

Moje ověřená specialita – dobrou chuť!

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /30.09.16
Roštěná na moštu

Roštěná na moštu

Podáváme s vařenými bramborami.

Milena Malá, Zlín 

Všehochuť /05.03.16
Grilované kuřecí rolky se slaninou

Grilované kuřecí rolky se slaninou

Pokud máte domácí gril, můžete si připomenout léto i v chladném počasí.

Otto ...

Všehochuť /25.10.14
Kuřecí kapsa „caprese“

Kuřecí kapsa „caprese“

Lahodná a zdravá večeře, která ti určitě zachutná.

Václav Spal, Rakovník

Všehochuť /09.07.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama