Reklama
Rybí guláš se žampiony
Fotogalerie:

Rybí guláš se žampiony

Lída Gregorová

Praha
Snažím se, abychom jedli zdravě. Podle mého názoru by ryby neměly na jídelníčku chybět.
Lída Gregorová, Praha

Ingredience

  • 300 g kapr
  • 500 g pangasia
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 100 g slanina anglická
  • 2 cibule
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 paprika zelená
  • 3 rajčata
  • 800 ml vývar masový
  • 200 g žampiony sterilované
  • 1 lžička kmín
  • 2 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Rybí maso opláchneme, kapra vykostíme a obojí nakrájíme na menší kostky. Důkladně je posypeme paprikou, opepříme a necháme chvíli odležet v chladu.
  2. Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zpěnit ve větším hrnci, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět.
  3. Zasypeme moukou, vložíme na nudličky nakrájenou papriku, rajčata zbavená slupky nakrájená na malé kousky a zalijeme vývarem připraveným  z 1 kostky masoxu. Necháme dusit asi 10 minut. Přidáme na plátky pokrájené žampiony, kmín, prolisovaný česnek, špetku majoránky a kostky ryby.
  4. Guláš 10 minut povaříme, aby maso změklo. Dochutíme ho solí, případně pepřem. Podáváme ho nejlépe s rýží.
     
    TIP: Ryba by se neměla vařit zbytečně dlouho. Jinak se maso rozvaří a ztratí chuť.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkovička ve varném sáčku

Krkovička ve varném sáčku

Přidat můžeš i další zeleninu podle vlastní chuti. Svetlana Kravchenko, Ostrava
Všehochuť /29.07.15
Houbové špecle zapečené s kuřecími medailonky

Houbové špecle zapečené s kuřecími medailonky

Špecle se dají koupit už hotové, stačí je uvařit.

Radek Zatlačil, Uherský Brod

Všehochuť /24.09.15
Houbové placky

Houbové placky

Nejlépe chutnají, když jsou ještě teplé.

David Marounek, Roudnice

Všehochuť /26.08.17
Přírodní hovězí

Přírodní hovězí

Výpek už není potřeba zahušťovat.
Karel Novák, Praha
Všehochuť /14.11.11
Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

Připraveno podle receptu

Zdeny Šafářové z Prahy

Všehochuť /04.01.18
Vepřová plec s jablky na špeku

Vepřová plec s jablky na špeku

Dáváme si je s rýží smíchanou s pažitkou.

Štefan Kobza, Strakonice

Všehochuť /01.09.17
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama