Reklama
Roštěná s příchutí kávy
Fotogalerie:

Roštěná s příchutí kávy

Václav Spal

Rakovník

Já ji připravuji v pomalém hrnci.

Václav Spal, Rakovník

Ingredience

  • 1,2 kg hovězí roštěná
  • 2 lžíce řepkový olej
  • 1 a 1/2 hrnku žampiony
  • 1/3 hrnku jarní cibulka
  • 2 stroužky česnek
  • 1 a 1/2 hrnku překapávaná káva
  • 1 lžíce chilli omáčka
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce kukuřičný škrob
  • 1/3 hrnku studená voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Maso očistíme a osušíme. Do velké pánve s nepřilnavým povrchem dáme rozehřát lžíci oleje a na něm opečeme maso ze všech stran dohněda.
    2. Mezitím si očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky, stejně tak i cibuli. Maso přendáme do pomalého hrnce. Do výpeku přidáme druhou lžíci oleje a orestujeme žampiony společně s cibulkou a prolisovaným česnekem. Pak přidáme kávu, chilli omáčku, sůl a podle chuti pepř a chilli. Necháme přejít varem a přelijeme s ní maso.Zapneme pomalý hrnec na stupeň 1 na 8 hodin.
    3. Když je maso hotové, vyndáme ho z omáčky a dáme do tepla. Přes sítko oddělíme žampiony od omáčky. Žampiony přidáme k masu. Ve vodě rozmícháme škrob a směs vmícháme do omáčky. Krátce provaříme a přidáme k masu se žampiony. Maso naporcujeme a podáváme.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotlety na víně se sýrovou omáčkou

Kotlety na víně se sýrovou omáčkou

Vaření mě opravdu baví a jsem rád, když si moje přítelkyně na jídle pochutná. Za ...
Všehochuť /14.05.13
Králík s pancettou

Králík s pancettou

Pancetta je vepřová slanina naložená do soli.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /12.01.16
Kotlety s hráškem

Kotlety s hráškem

Tyto kotlety jsou naším oblíbeným (nejen) nedělním obědem.
Olga Pytlíková, ...
Všehochuť /04.02.10
Jahodová harmonie

Jahodová harmonie

Vyzkoušej neobvyklou a chuťově zajímavou kombinaci jahod a masa.
Martin ...
Všehochuť /19.08.09
Dijonské hovězí maso s rýží

Dijonské hovězí maso s rýží

Hovězí zadní je nutné dusit déle, výsledek však stojí za to.

Lucie Blahová, ...

Všehochuť /01.01.13
Citronový losos a salát

Citronový losos a salát

Losos má velmi zdravé maso, posiluje srdce.

Zuzana Blažková, Rakovník

Všehochuť /23.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu